Γαλλο-αιγυπτιακή ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά



Ιούλιος 25, 2020. 23:23

Κάιρο.

Οι ναυτικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας πραγματοποίησαν ναυτική άσκηση στη θάλασσα της Μεσογείου.


Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικής διοίκησης των Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων για την αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης και την ανταλλαγή εμπειριών με τις ένοπλες δυνάμεις των αδελφικών και φιλικών χωρών, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο συνταγματάρχη  Ταμέρ αλ Ριφάι [Tamer Al-Rifai] στην επίσημη σελίδα του στρατού στο Facebook.


Ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η άσκηση περιελάμβανε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες επαγγελματικής φύσης που εστιάζονταν σε μεθόδους οργάνωσης της συνεργασίας κατά τη διεξαγωγή αποστολών μάχης στη θάλασσα ενάντια σε εχθρικούς ναυτικούς σχηματισμούς με την πραγματική χρήση όπλων σε συνεργασία με επιφανειακούς και αεροπορικούς στόχους εκτός από την εφαρμογή συγκρούσεων.

Ο αλ Ριφάι διευκρίνισε ότι η άσκηση έδειξε την έκταση του επαγγελματισμού των πληρωμάτων των πλοίων κατά τη διεξαγωγή πολεμικών αποστολών με ακρίβεια και υψηλή απόδοση, με έμφαση σε κοινά σημεία συντονισμού μεταξύ όλων των κοινών στοιχείων.


Η ναυτική άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της υποστήριξης των πυλώνων της κοινής συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου και της Γαλλίας, καθώς και τον εντοπισμό των τελευταίων συστημάτων και μεθόδων μάχης, που συμβάλλουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και των μαχητικών και επιχειρησιακών εμπειριών, καθώς και στη στήριξη των ναυτικών προσπαθειών ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στη Μεσόγειο.


Η άσκηση έρχεται επίσης σχετικά με την εμφάνιση εντάσεων στην περιοχή της Μεσογείου μεταξύ του Καΐρου και του Παρισιού, αφενός, και της Άγκυρας, αφετέρου, υπό το φως της συνεχιζόμενης τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στον πόλεμο της Λιβύης, η οποία προκάλεσε ανησυχίες για την ασφάλεια της περιοχής στην Αίγυπτο και τη Γαλλία, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να απαξιώνει τους διεθνείς οργανισμούς και να ενισχύει τη θέση της στη Λιβύη.


Η Αίγυπτος φοβάται  για την εθνική της ασφάλεια, υπό το φως της κλιμακούμενης σύγκρουσης στη γειτονική Λιβύη, απορρίπτοντας την τουρκική στρατιωτική επέμβαση, καθώς θεωρεί ότι υπονομεύει τις διεθνείς προσπάθειες για την ειρήνη στη Λιβύη και απειλή για την ασφάλεια της περιοχής.





               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr