Βεγγάζη: Μετά την επίθεση στην Αλ Ουατίγια – συνάντηση Χαφτάρ με αρχηγούς του Στρατού

 

Ο Χαφτάρ προήδρευσε της συνάντησης με ηγέτες του στρατού

 Ιούλιος 6, 2020. 22:04

Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, συναντήθηκε, τη Δευτέρα,  με τους επικεφαλής προσωπικού και διευθυντές τμημάτων της Γενικής Διοίκησης και αρχηγούς των στρατιωτικών επιχειρήσεων,  μία ημέρα μετά από τις αεροπορικές επιθέσεις που στόχευσαν στη βάση της αλ Ουατίγια, η οποία ελέγχεται από τις πολιτοφυλακές της Τρίπολης.


Η συνάντηση στην πόλη της Βεγγάζης εξέτασε «έναν αριθμό σημαντικών θεμάτων που σχετίζονται με τα καθήκοντα των ενόπλων δυνάμεων προς όλες τις κατευθύνσεις και υποβλήθηκαν ρυθμίσεις και σχέδια για το επόμενο στάδιο», σύμφωνα με τη Γενική Διοίκηση.


Ο ταξίαρχος Χαλέντ αλ Μαχτζούμπ , Διευθυντής του Τμήματος Ηθικής Καθοδήγησης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, δήλωσε στο Sky News Arabia ότι τα αεροσκάφη του στρατού στόχευσαν περίπου εννέα τουρκικές τοποθεσίες στη βάση αλ Ουατίγια, υποδηλώνοντας τη δολοφονία ενός σημαντικού Τούρκου επικεφαλής του στρατού στην επίθεση.

Πρόσθεσε ότι το ποσοστό καταστροφής του εξοπλισμού, που ήταν στη βάση της αλ Ουατίγια ανήλθε σε περίπου 80 τοις εκατό, λέγοντας ότι οι απώλειες που προέκυψαν από την απεργία περιελάμβαναν στρατιώτες, ειδικευμένο προσωπικό, συσκευές και εξοπλισμό.

Ο αλ Μαχτζούμπ επιβεβαίωσε ότι οι τραυματίες Τούρκοι μεταφέρθηκαν με αεροπλάνα στην Τρίπολη, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν στην Τουρκία .

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr