Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Ρώσοι σχολιαστές για τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ και τον ΕρντογάνΙούλιος 23, 2020. 22:49

Στο προσφιλές -για τους Ρώσους σχολιαστές των πολιτικών πραγμάτων, κοινωνικό δίκτυο Telegram, σχολιάζονται  τόσο η ανακοίνωση του State Deparment, όσο και οι ‘πυροσβεστικές’ δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.Αναφέρονται συγκεκριμένα:

«Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, απαντώντας σε αίτημα σχολιασμού της δήλωσης περί «αμφισβητούμενων υδάτων» στην ανακοίνωση του State Department  για την κατάσταση στα ύδατα του Καστελόριζου, δήλωσε ότι η υφαλοκρηπίδα του νησιού υπόκειται στα ίδια ακριβώς δικαιώματα με οποιαδήποτε άλλη ηπειρωτική επικράτεια.


Πρόσθεσε, ότι η Ουάσιγκτον δίνει  ένα σαφές μήνυμα στις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τις προκλήσεις στις ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου, διότι αυξάνουν τον βαθμό της έντασης στην περιοχή», σημειώνει η Balkans Facts, στο Telegram, κείμενο που αναπαράχθηκε και από άλλους Ρώσους σχολιαστές.


Στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ ο Ερντογάν


Επιπλέον, άλλος  Ρώσος σχολιαστής αναφέρεται στις ενέργειες του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να αποσβέσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους κεμαλικούς για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.


Σημειώνει ο Wild Field:


Την προηγούμενη ημέρα της πρώτης προσευχής της Παρασκευής στην Αγία Σοφία, ο Ερντογάν, μαζί με μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, μετά τη συνεδρίαση για τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις, επισκέφθηκαν το μαυσωλείο του Ατατούρκ  (Anıtkabir). 
Κανείς δεν ξεχνά, τίποτε δεν λησμονείται στη συντηρητική κεμαλιστική Τουρκία, όπως γράφει χαρακτηριστικά.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr