Η Ρωσία πουλάει παράκτιο αμυντικό σύστημα στον Χαφτάρ- Η Αίγυπτος ζητά επιτάχυνση της αποστολής


Ιούλιος 3, 2020. 21:29

Αιγυπτιακοί και ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι το Κάιρο ζήτησε από τη Μόσχα να επιταχύνει τις παραδόσεις παράκτιων αμυντικών συστημάτων, ειδικά του «Bastion», στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA).



Σύμφωνα με την RT Arabic, λόγω της τουρκικής δραστηριότητας στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης και της ανατολικής Μεσογείου, η Αίγυπτος αναγκάζεται να αναλάβει επείγοντα μέτρα.


Το δημοσίευμα επικαλούμενο στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες αναφέρει ότι η Αίγυπτος σκοπεύει να επιταχύνει την απόκτηση αυτών των πυραύλων κατά των πλοίων, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε τουρκική ναυτική επίθεση.


Οι πηγές ανέφεραν ότι το σύστημα «Bastion», είναι σε θέση να προστατεύσει τις ακτές της Αιγύπτου με μήκος πάνω από 600 χιλιόμετρα από πιθανές αποβιβάσεις του εχθρού, καθώς το συγκρότημα εγκαθίσταται μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.


Η Αίγυπτος ενισχύει τις ναυτικές της ικανότητες υπό το φως των προκλήσεων που αντιμετωπίζει στην περιοχή της Μεσογείου, ειδικά μετά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak,  που επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία, ανέφερε στα μέσα Ιουνίου ότι η Τουρκία σχεδίαζε να δημιουργήσει μια ναυτική βάση στην πόλη της Μισράτα της Λιβύης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν στην RT νωρίτερα ότι η Αίγυπτος είχε ήδη δείξει ενδιαφέρον για το σύστημα Bastion από το 2013, καθώς στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι το σύστημα μπορεί να προστατεύσει 600 χιλιόμετρα ακτογραμμής και να ασφαλίσει μια θαλάσσια έκταση 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και οι συστοιχίες του περιλαμβάνονται σε 18 οχήματα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr