Το Ισραήλ έβαλε σε τροχιά νέο κατασκοπευτικό δορυφόρο


Ιούλιος 6, 2020, 22:34

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ένας νέος κατασκοπευτικός δορυφόρος έχει εκτοξευθεί νωρίς το πρωί με επιτυχία, για τον οποίο οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα δώσει στη χώρα έναν άλλο τρόπο παρακολούθησης των πολυάριθμων απειλών της περιοχής.


Ο νέος δορυφόρος που φέρει την ονομασία «Ofek 16” είναι ηλεκτρο-οπτικής αναγνώρισης με προηγμένες δυνατότητες και έχει αρχίσει ήδη  τη μετάδοση δεδομένων από το διάστημα.


Το Ισραήλ είναι μία από τις 13 χώρες στον κόσμο που έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης δορυφόρων.


 Ο «Ofek 16» προστέθηκε στον στόλο των ισραηλινών κατασκοπευτικών δορυφόρων που ξεκίνησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες, αλλά το κράτος δεν έχει αποκαλυψει πόσοι από αυτούς είναι ενεργοί.


Ο Άμνον Χαράρι, ο οποίος είναι επικεφαλής της Διαστημικής και Δορυφορικής Διοίκησης του Υπουργείου Άμυνας, ανέφερε ότι «όλες οι ομάδες δορυφόρων χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση οποιασδήποτε απειλής για το κράτος του Ισραήλ,  που όπως γνωρίζετε αυτές έρχονται από μακριά, οπότε απαιτείται συνεχής παρακολούθηση».


Ο νέος δορυφόρος αναπτύχθηκε από το Υπουργείο μαζί με την Κρατική Αεροδιαστημική Βιομηχανία του Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Ofek 16» εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 4.00 π.μ. από την αεροπορική βάση Palmahim στο κεντρικό Ισραήλ.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr