«Επέστρεψε εσπευσμένα ο Έλληνας επικεφαλής ΓΕΣ όταν άκουσε για το Ορούτς Ρέις»



Ιούλιος 21, 2020. 23:37

«Με τις δραστηριότητες γεώτρησης  του Ορούτς Ρέις στο πλαίσιο των σεισμικών ερευνών του  σκάφους που ανακοινώθηκαν με τουρκικό NAVTEX νότια και ανατολικά του νησιού Μεγίστη, δημιουργήθηκε πανικός στον ελληνικό στρατό, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.



 Μετά τα νέα ο Έλληνας επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο, επέστρεψε επειγόντως στη χώρα του.


Ο Φλώρος, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημες επισκέψεις στην Κύπρο, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Ελληνικού Στρατού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγο  Δημόκριτο Ζερβάκη.


Επέστρεψε στην Αθήνα διακόπτοντας την επίσκεψη


Ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά τη δημοσίευση του NAVTEX για το νησί του Καστελόριζου διέκοψε την επίσκεψή του και επέστρεψε στην Αθήνα.


Στην Κύπρο ο Φλώρος συναντήθηκε, επίσης, με τον Αρχιεπίσκοπο της Ελληνικής Εκκλησίας, Χρυσόστομο.


Επίσης, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το θέμα.


Επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ


Από την άλλη, την Ελλάδα επισκέπτεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χέικο Μάας, ο οποίος δήλωσε ότι για να επιτευχθεί πρόοδος στις σχέσεις ΕΕ- Τουρκία, η Άγκυρα πρέπει να τερματίσει τα βήματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr