Τουρκία: Το καθεστώς κλείνει ακόμη δύο τηλεοπτικά κανάλια της αντιπολίτευσης





Ιούλιος 2, 2020. 19:09

Άγκυρα.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Τουρκίας (RTÜK) αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη διακοπή της μετάδοσης των τηλεοπτικών καναλιών Halk TV και το TELE 1 για πέντε ημέρες, λόγω εκπομπών τους που ενόχλησαν το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ναζμί Μπιλγκίν  δήλωσε ότι το Συμβούλιο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης μετατράπηκε σε επιτροπή λογοκρισίας που ανέλαβε καθήκοντα εξύμνησης της κυβέρνησης και τιμωρίας των αντιπάλων».


Ο ίδιος θα σημειώσει ότι στην έκθεση του Freedom House, «Freedoms in the World 2020» η Τουρκία συμπεριλήφθηκε στο καθεστώς των «μη ελεύθερων χωρών», φέτος.


Επίσης, οι Reporters Without Borders (RSF) ανακοίνωσαν τον Απρίλιο του 2020 ότι η Τουρκία κατατάσσεται στην 154η θέση μεταξύ των 180 χωρών, στον τομέα της ελευθερίας του Τύπου.


Επιπλέον, σε δημοσίευμα του «The Economist Group» στις αρχές του 2020 η Τουρκία βρίσκεται στην 110η θέση μεταξύ των 167 χωρών στην έκφραση της ελευθερίας του Τύπου.


Ο Μπιλγκίν τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να βγει από αυτήν την κατάσταση.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr