Τουρκία: Το καθεστώς κλείνει ακόμη δύο τηλεοπτικά κανάλια της αντιπολίτευσης

Ιούλιος 2, 2020. 19:09

Άγκυρα.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Τουρκίας (RTÜK) αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη διακοπή της μετάδοσης των τηλεοπτικών καναλιών Halk TV και το TELE 1 για πέντε ημέρες, λόγω εκπομπών τους που ενόχλησαν το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ναζμί Μπιλγκίν  δήλωσε ότι το Συμβούλιο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης μετατράπηκε σε επιτροπή λογοκρισίας που ανέλαβε καθήκοντα εξύμνησης της κυβέρνησης και τιμωρίας των αντιπάλων».


Ο ίδιος θα σημειώσει ότι στην έκθεση του Freedom House, «Freedoms in the World 2020» η Τουρκία συμπεριλήφθηκε στο καθεστώς των «μη ελεύθερων χωρών», φέτος.


Επίσης, οι Reporters Without Borders (RSF) ανακοίνωσαν τον Απρίλιο του 2020 ότι η Τουρκία κατατάσσεται στην 154η θέση μεταξύ των 180 χωρών, στον τομέα της ελευθερίας του Τύπου.


Επιπλέον, σε δημοσίευμα του «The Economist Group» στις αρχές του 2020 η Τουρκία βρίσκεται στην 110η θέση μεταξύ των 167 χωρών στην έκφραση της ελευθερίας του Τύπου.


Ο Μπιλγκίν τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να βγει από αυτήν την κατάσταση.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr