«Η ιστορία της Ελλάδας παραμορφώνεται» ισχυρίζεται βουλευτής της Αλβανίας σε ελληνικά ΜΜΕ



Ιούλιος 1, 2020. 21:12

Ο βουλευτής Ligoraq Karamelo [Γρηγόρης Καραμέλος], ο οποίος εκλέχθηκε από τη λίστα ‘Basha’ (σημ. τον κατάλογο του αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία, Λουλζίμ Μπασά) έχει προβεί σε καταγγελίες στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης παραμορφώνουν εντελώς την ελληνική ιστορία, γράφει η αλβανική Sot.



Ο βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου, στη διάρκεια της συνέντευξής του για το Κανάλι 1 στην εκπομπή «Λόγος και Αντίλογος», είπε ότι οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές λόγω των πολιτικών που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και η κυβέρνησή του προς αυτούς.


«Αφού μπορέσαμε να διατηρήσουμε τις ρίζες και την παράδοσή μας κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Χότζα, μπορούμε να το κάνουμε και τώρα», δήλωσε ο Καραμέλο στα ελληνικά ΜΜΕ.


Σημείωσε επίσης ότι «από τη μία πλευρά, η Αλβανία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να πληροί τα κριτήρια ένταξης και από την άλλη διατηρεί στενές σχέσεις με την Τουρκία».


Ο Καραμέλο μίλησε για αυτό που περιγράφει ως εθνικό μίσος του αλβανικού κράτους απέναντι στους αυτόχθονους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, εμφανίστηκε πιο ξεκάθαρα μέσω της διαχείρισης του ζητήματος ιδιοκτησίας, κυρίως όσον αφορά την ακτή της Χιμάρας, προκειμένου αλλάξτε την ελληνική πλειοψηφία αυτής της περιοχής σε αλβανική.


Ισχυρίζεται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Ράμα και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μετεγκατάσταση 30.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Αλβανία στη Χιμάρα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr