Η Τουρκία αντικαθιστά το κατεστραμμένο αμυντικό της σύστημα στη βάση της Λιβύης



Ιούλιος 9, 2020. 23:37

Τρίπολη.

Τα μέσα ενημέρωσης της Λιβύης αποκάλυψαν ότι η Τουρκία έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις στη βάση  Αλ Ουατίγια, που βρίσκεται 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Τρίπολη, για να αντισταθμίσει το σύστημα αεροπορικής άμυνας που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αεροπορικής επιδρομής, και αυτές οι νέες τουρκικές κινήσεις γίνονται για την εδραίωση της τουρκικής παρουσίας στην Λιβύη με τη δηλωμένη διεθνή άρνηση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την παρουσία ξένων δυνάμεων στη Λιβύη.



Σύμφωνα με την αραβική ιστοσελίδα με έδρα το Λονδίνο, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στις τουρκικές ενισχύσεις της βάσης Αλ Ουατίγια και ενισχύονται τα δημοσιεύματα με φωτογραφίες αυτοπτών μαρτύρων της Λιβύης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν την εκφόρτωση ενός τουρκικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Μιτίγκα στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, και στη συνέχεια μια στρατιωτική συνοδεία αρκετών φορτηγών φορτωμένων με όπλα και εξοπλισμό προς την αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια.


Οι πολιτοφυλακές που συνδέονται με τη Λιβυκή κυβέρνηση της Τρίπολης,  ελέγχουν την αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια μετά την επιλογή απόσυρσης που έκανε ο  Εθνικός Στρατός της Λιβύης στα μέσα Μαΐου για να αποφευχθούν οι ανθρώπινες απώλειες που θα μπορούσαν να συμβούν με την κλιμάκωση των μαχών από την κυβέρνηση του Σάρατζ με στρατιωτική υποστήριξη από την Άγκυρα.


Και την περασμένη εβδομάδα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να αναπτύξει ένα νέο αμυντικό σύστημα στη βάση Αλ Ουατίγια, μετά την καταστροφή του προηγούμενου συστήματος λόγω των αεροπορικών επιθέσεων βάση.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ένα αμυντικό σύστημα που αγοράστηκε από την Ουκρανία μέσω του εναέριου χώρου ορισμένων τομέων στρατηγικής σημασίας για την τουρκική παρουσία στη δυτική Λιβύη, καθώς και για την Σύρτη.


Al Arab.co.uk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr