Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Έντονη τουρκική στρατιωτική κινητικότητα στη ΛιβύηΙούλιος 19, 2020. 22:04

Τις δηλώσεις του εκπροσώπου του στρατού της Λιβύης, Αχμέτ αλ Μισμάρι, για επικείμενη μεγάλη μάχη στην περιοχή της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα ακολούθησαν έντονες κινήσεις τόσο των τουρκικών δυνάμεων όσο και των ένοπλων ομάδων που είναι πιστές στην ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης.Το τμήμα στρατιωτικών πληροφοριών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ανέφερε ότι οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ έχουν μετακινηθεί από τη Μισράτα προς τη Σύρτη, ιδιαίτερα έπειτα τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για επιθετική τακτική στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα μια αυτοκινητοπομπή 200 οπλισμένων οχημάτων έφθασε στην πόλη Ταουέργκα, που είναι περίπου το ένα τρίτο του δρόμου προς τη Σύρτη η οποία θεωρείται η πύλη προς τα κύρια λιμάνια πετρελαίου στη Λιβύη.


Ο Αχμέτ αλ Μισμάρι επιβεβαίωσε ότι «τις επόμενες ώρες θα γίνουμε μάρτυρες μια μεγάλης μάχης στην περιοχή της Σύρτης και τη Αλ Τζούφρα.


Στις 17 Ιουλίου, παρατηρήθηκε μια νέα πτήση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας προς τη Λιβύη. Πρόκειται για ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Lockheed C-130E (71-1468) που απογειώθηκε από το Ικόνιο και προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Αλ Ουατίγια, νότια της Τρίπολης.


Τους τελευταίους δύο μήνες, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε τουλάχιστον 30 πτήσεις προς τη Λιβύη χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων (C-130 & A400).               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr