«Οι προεκλογικές τάσεις των κομμάτων στα Σκόπια»- ευρωβουλευτής



Ιούλιος 1, 2020. 22:53

Σκόπια.

«Υπάρχουν δύο εννοιολογικά διαφορετικές προεκλογικές εκστρατείες στη Βόρεια Μακεδονία, η μία είναι η επιστροφή της χώρας εκεί που ήταν πριν από 3 χρόνια ή να ακολουθήσει την πορεία προς την ΕΕ».



Αυτό στο ραδιόφωνο ‘Fokus’  της Βουλγαρίας, ο ευρωβουλευτής Ιλχάν Κιουτσιούκ, από το κόμμα MRF και την ομάδα «Renew Europe» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  που είναι πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης- Βόρειας Μακεδονίας.


«Οι συζητήσεις που γίνονται από τους πολιτικούς στα Σκόπια διαφαίνεται για το που θέλουν να δουν τη χώρα τους. Ορισμένοι τάσσονται υπέρ της επιστροφής της εκεί που ήταν πριν από 3 χρόνια (έχοντας το συνταγματικό όνομα «Μακεδονία»), άλλοι υποστηρίζουν την ιδέα ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην πορεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ως έχουν σήμερα».


Σύμφωνα με τον Κιουτσούκ «υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις με τοπικές ιδεολογίες που προέρχονται κυρίως από μικρά κόμματα που στοχεύουν στην προσέλκυση ψηφοφόρων από την αλβανική μειονότητα», όπως διευκρίνισε.


Αξιολογώντας την όλη κατάσταση κατά την προεκλογική περίοδο τόνισε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κίνδυνοι στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν υπάρχει μποϊκοτάζ, όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμμετέχουν και καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν την 15η Ιουλίου.


Ο ευρωβουλευτής είπε επίσης ότι η συζήτηση μεταξύ των νέων ανθρώπων αφορά το μέλλον της χώρας στην ΕΕ, που είναι το ζητούμενο, κατά πόσο, δηλαδή, θα βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr