Διαμαρτυρία Ρουμάνου για τον χρόνο αναμονής να εισέλθει στην Ελλάδα



Ένας Ρουμάνος περίμενε 3 ώρες, στους 35 βαθμούς, για να διασχίσει τα σύνορα στην Ελλάδα: Είναι απαράδεκτο, γράφει το δημοσίευμα

Ιούλιος 2, 2020. 21:50

Την Πέμπτη, ένας Ρουμάνος περίμενε μαζί με την οικογένειά του, τρεις ώρες για να διασχίσει τα σύνορα στην Ελλάδα, αφού οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν ότι η πρόσβαση από τη Βουλγαρία πρέπει να γίνει μέσω ενός ενιαίου συνοριακού σημείου, γράφει η ρουμανική Media Fax.



Οι ελληνικές αρχές απαιτούν τη συμπλήρωση ενός εντύπου από την 1η Ιουλίου, στο οποίο οι τουρίστες λαμβάνουν έναν μοναδικό κωδικό με τον οποίο μπορούν να εισέλθουν στη χώρα.


Ο Αντρέι προκειμένου να πάει με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους στην Χαλκιδική, έπρεπε να περιμένουν στην συνοριακή διέλευση Κούλατα-Προμαχώνα τρεις ώρες κάτω από τον ήλιο με 35 βαθμούς Κελσίου.


«Είναι απαράδεκτο να υπάρχει μόνο ένα συνοριακό σημείο ελέγχου. Και έχουμε ακόμη δύο χιλιόμετρα να φθάσουμε, τα παιδιά δεν μπορούν να καθίσουν άλλο στον ήλιο, δεν έχουμε νερό», είπε ο Αντρέι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr