Αδασμολόγητες οι εξαγωγές της Σερβίας στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση

Ιούλιος 29, 2020. 09:23

Βελιγράδι.

Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε την επικύρωση της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της Σερβίας και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU).


 Αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο ομοσπονδιακού νόμου «σχετικά με την επικύρωση της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών μεταξύ της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της Δημοκρατίας της Σερβίας, αφετέρου», εγκρίθηκε. 

Θα υποβληθεί στην Κρατική Δούμα για έγκριση σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία. Η Συνθήκη πρέπει να επικυρωθεί από όλα τα κράτη μέλη της EAEU.

Το νέο κείμενο των κανόνων καταγωγής αποφέρει μεγάλα οφέλη στους εξαγωγείς, επειδή αποφεύγουν την πιθανότητα διαφορετικών ερμηνειών, η οποία μέχρι στιγμής επιβραδύνει τις πωλήσεις.

Με τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, η Σερβία θα μπορεί να εξάγει σχεδόν το 100% των προϊόντων της, χωρίς να καταβάλει δασμούς.

 Μεταξύ άλλων, πρόκειται για την εξαγωγή 2.000 τόνων τσιγάρων, 400 τόνων τυριού αγελάδας, απεριόριστης εξαγωγής αιγοπροβάτων, καθώς και κονιάκ φρούτων, 90.000 λίτρα μπράντυ ...

Με την ευκαιρία αυτή, ο Υπουργός Γεωργίας, Μπράνισλαβ Νεντιμόβιτς, δήλωσε για στο ειδησεογραφικό πρακτορείοTanjug ότι αυτό που είναι όνειρο για πολλές πιο ισχυρές και ισχυρότερες οικονομίες, γίνεται πραγματικότητα για τη Σερβία σήμερα. 

Η επικύρωση της συμφωνίας επιτρέπει στους Σέρβους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων να εξάγουν πολλά προϊόντα σε μια αγορά περίπου 200 εκατομμυρίων κατοίκων χωρίς δασμούς.

Politika

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr