Διήμερη επίσκεψη λιβυκής αντιπροσωπείας στη Μόσχα



Ιούλιος 2, 2020. 23:00

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της προσωρινής κυβέρνησης (στη Βεγγάζη), ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, την άφιξη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σύμβουλου  Ακίλα Σαλέχ, του Υπουργού Εξωτερικών, Δρ.  Αμπντούλ Χαντί αλ Χουάιτζ και της συνοδευτικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα, σύμφωνα με λιβυκό δημοσίευμα.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αλ Χουάιτζ  επισκέφθηκε την Μόσχα με τον  αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου Δρ. Αχμίντ Χομά και τον εκπρόσωπο της Γενικής Διοίκησης στις 16 Ιουνίου, όπου συναντήθηκαν με τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.


 Το Υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει τότε "την υποστήριξή τους στις ρωσικές προσπάθειες για έναρξη της κατάπαυσης του πυρός και την επιστροφή στην πολιτική διαδικασία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικασίας του Βερολίνου και τη Διακήρυξη του Καΐρου".


Στις 25 του περασμένου Ιουνίου, εξάλλου, ο αλ Χουάιτζ   συνάντησε τον Ακίλα Σαλέχ στην κατοικία του στην πόλη Αλ Κόμπα, για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Μόσχα, σχετικά με την ξένη  επιθετικότητα, την απομάκρυνση των πολιτοφυλακών και τη συλλογή των όπλων, όπως ανακοίνωσε το προσωρινό υπουργείο Εξωτερικών.


Al Wasat, Sputnik.com,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr