Λιβύη: Η Τρίπολη χαρακτηρίζει ως ‘μεγάλη προδοσία’ την έκκληση για παρέμβαση της Αιγύπτου



Ιούλιος 18, 2020. 21:37

«Το κοινοβούλιο στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Λιβύης, χαρακτήρισε ως «μεγάλη προδοσία», την έκκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων που εδρεύει στο Τομπρούκ,  η οποία υποστηρίζει τον Χαλίφα Χαφτάρ,  καθώς και των επικεφαλής των φυλών της Λιβύης, προς τον αιγυπτιακό στρατό να παρέμβει στη Λιβύη, γράφει η τουρκική «Star».



Τα μέλη προσκείμενα στον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, απέρριψαν το αίτημα της ‘επέμβασης’ του Ακίλα Σαλέχ, θεωρώντας ότι παραβιάζει την κυριαρχία της χώρας και αποτελεί έγκλημα σε επίπεδο ‘μεγάλης προδοσίας’.


Σύμφωνα με την Τρίπολη, αυτό αποτελεί επίσης παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των διατάξεων του διεθνούς δικαίου.


Ο Σαλέχ, ο οποίος δεν αναγνώρισε τη Συμφωνία Skhirat που υπέγραψαν τα μέρη στην πόλη Σχιράτ του Μαρόκου στις 17 Δεκεμβρίου 2015, όπου οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν 1,5 χρόνια με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, έλαβε επίσης την απόφαση να καλέσει τον αιγυπτιακό στρατό να παρέμβει στη χώρα και δεν την παρουσίασε στο κοινοβούλιο, σημειώνει το δημοσίευμα.


Αυτή η απόφαση του Σαλέχ προκάλεσε την αντίδραση Αμπντουραχμάν Σατίρ, μέλους του κρατικού ανώτατου συμβουλίου της Λιβύης στην Τρίπολη.


«Μία από τις ιδιαιτερότητες  αυτού του εκλεγμένου συμβουλίου είναι η εξουσία του παγιδεύεται στο πρόσωπο του προέδρου του συμβουλίου. Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου;», είπε χαρακτηριστικά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr