Η Βρετανία καταδικάζει το κλείσιμο των εξαγωγών πετρελαίου στη Λιβύη


  

Ιούλιος 13, 2020. 18:54

Η Βρετανική Πρεσβεία στη Λιβύη καταδίκασε σήμερα, τη Δευτέρα, το κλείσιμο των εξαγωγών πετρελαίου. Αυτό προκαλεί μεγάλη και διαρκή ζημιά στην οικονομία της Λιβύης, όπως σημειώνει  η «Ηχώ της Λιβύης».



Σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Twitter η πρεσβεία ανέφερε:  «Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου πρέπει να επιτρέπεται να λειτουργεί χωρίς εμπόδια, προς όφελος όλων των Λίβυων. Όλες οι εξωτερικές παρεμβάσεις πρέπει να τερματιστούν».


Η Βρετανία χαιρέτισε την ανακοίνωση της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων της στον τομέα του πετρελαίου. Μετά το κλείσιμο, της κόστισε υλικές ζημιές άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ζημιές στις υποδομές της.


Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του αραβικού Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός Αχμέτ αλ Μισμάρι, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα ότι θα ανοίξει τα λιμάνια πετρελαίου υπό όρους, τόσο με τη συναίνεση των περιοχών της Λιβύης όσο και με διεθνείς εγγυήσεις.


Ο αλ Μισμάρι επεσήμανε ότι η διαδικασία ανοίγματος περιορίζεται στη μεταφορά μιας ποσότητας του αποθηκευμένου πετρελαίου, που έχει συμβληθεί πριν από κλείσιμο, για να μην επηρεάζονται οι εγκαταστάσεις από τη χρονική διάρκεια αποθήκευσης. 


Τα λιμάνια και οι αντλίες πρέπει να συνεχίσουν να είναι κλειστά «έως ότου εφαρμοστούν οι εντολές του λαού της Λιβύης», σύμφωνα με την ομιλία του.



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr