Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Χτυπήθηκε αμερικανική αυτοκινητοπομπή στο Ιράκ- άγνωστος ο αριθμός των νεκρώνΣχετική αναφορά εδώ

Ιούλιος 11, 2020.  23:27

Πριν από λίγο, άγνωστοι άντρες επιτέθηκαν σε μια αμερικανική στρατιωτική συνοδεία που κατευθύνονταν προς τα ιρακινά σύνορα προκειμένου να εισέλθει στη Συρία.Από την πυραυλική επίθεση καταστράφηκαν ολοσχερώς τουλάχιστον τρία  θωρακισμένα οχήματα προσωπικού και ένα στρατιωτικό φορτηγό.


Ο αριθμός των θυμάτων από τον αμερικανικό στρατό παραμένει άγνωστος, ενώ ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε με τη χρήση πολλαπλών συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν την επίθεση με όλμους και αντιαρματικά συστήματα.


Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι αμέσως μετά την επίθεση αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη απογειώθηκαν, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.


Σύμφωνα με ειδικούς, η επίθεση στο αμερικανικό στρατιωτικό κομβόι είναι πιθανόν να έγινε από φιλο-ιρανικές ομάδες, όπως έγινε πρόσφατα κατά του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ. Ενδέχεται πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η παραστρατιωτική οργάνωση που δρα στο Ιράκ, Κατάιμπ Χεζμπόλα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις από την φιλοϊρανική ομάδα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr