Ο Ερντογάν προσκάλεσε ξένους ηγέτες στην Προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία



Ιούλιος 21, 2020. 22:07


Η τουρκική κυβέρνηση προσκάλεσε πολλούς ξένους μουσουλμάνους ηγέτες να παρευρεθούν στα εγκαίνια της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ (Hürriyet).



Στις 24 Ιουλίου προγραμματίζεται, η εκδήλωση στην Αγία Σοφία, μετά την μετατροπή της σε τζαμί, αναμένεται να παρευρεθούν στα εγκαίνια περίπου 1.000 με 1500 άτομα για να ακούσουν το Κοράνι από τον Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet).


Εκτός από πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα παρευρεθούν στη μουσουλμανική προσευχή: ο αρχηγός του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος- MHP, ,  Ντεβλέτ Μπαχτσελί , βουλευτές και μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), καθώς και οι Τούρκοι υπουργοί.


Πολλοί ηγέτες από διάφορες  μουσουλμανικές χώρες έχουν επίσης προσκληθεί στην Αγία Σοφία. Μεταξύ αυτών είναι οι πρόεδροι του Αζερμπαϊτζάν και του Κατάρ.


 Διαφαίνεται ότι η πρόθεση της Τουρκίας είναι να αφήσει να εννοηθεί ότι η Αγία Σοφία είναι χώρος λατρείας όλου του μουσουλμανικού κόσμου…


Focus- News.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr