Λιβύη – Τρίπολη: Συνάντηση Σάρατζ με επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας Eni- Δηλώσεις Ρώσου ΥΠΕΞ



Ιούλιος 8, 2020. 17:55

Ο πρόεδρος του προεδρικού συμβουλίου της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, με αντιπροσωπεία της ιταλικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni, για να συζητήσουν τις προσπάθειες για το άνοιγμα των πετρελαιοπηγών.



Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την «Ηχώ της Λιβύης»  τόνισαν την ύψιστη σημασία της άμεσης άντλησης πετρελαίου, λόγω των σοβαρών οικονομικών και των αρνητικών συνεπειών εξαιτίας του κλεισίματος τους.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, ο γενικός διευθυντής της ‘Eni Natural Resources, Αλεσάντρο Πολέτι και άλλοι αξιωματούχοι.


Από τη πλευρά της Τρίπολης στη συζήτηση παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου, Μουσταφά Σαν Αλλάχ, ο σύμβουλος ενέργειας του προέδρου Μωάμεθ Ματσίνα, ο πρέσβης της Λιβύης στην ΕΕ κ.ά.


Ο Ρώσος ΥΠΕΞ: Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είναι έτοιμος για κατάπαυση του πυρός


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε, την Τετάρτη, ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, είναι έτοιμος να υπογράψει μια άμεση συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αλλά η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν το θέλει αυτό και επιμένει σε μια στρατιωτική λύση.


Μετά από βιντεοδιάσκεψη με τους ομολόγους του από την τρόικα της Αφρικανικής Ένωσης: (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Αίγυπτος και Νότια Αφρική), ο Λαβρόφ είπε: «Κάποια στιγμή, όταν προσκαλέσαμε τους κύριους παίκτες της Λιβύης, αυτό το έτος πριν από τη διάσκεψη του Βερολίνου, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης πίστευε ότι η θέση του ήταν καλύτερη και δεν ήταν διατεθειμένος να υπογράψει ένα έγγραφο το οποίο ο Αλ Σάρατζ θεωρούσε αποδεκτό. Τώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είναι έτοιμος να υπογράψει ένα τέτοιο έγγραφο για άμεση κατάπαυση του πυρός, αλλά αυτή τη φορά η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι αυτή που δεν θέλει τη συμφωνία και επιμένει σε μια στρατιωτική λύση».


Ο Λάβροφ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι παρόλο που όλα τα μέρη αναγνώρισαν ότι δεν είναι δυνατή η στρατιωτική λύση στο πρόβλημα της Λιβύης αυτό δεν μεταφράζεται σε πρακτικά βήματα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr