H Τουρκία δημοσίευσε περιοχές όπου δρουν οι Ρώσοι της ‘Wagner’ στη Λιβύη

Ιούλιος 7, 2020. 09:16

Το Τμήμα Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές όπου βρίσκονται οι Ρώσοι μισθοφόροι της εταιρείας «Wagner» που πολεμούν στη Λιβύη για να υποστηρίξουν τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ εναντίον των δυνάμεων  της κυβέρνησης της Τρίπολης, γράφουν αραβικά δημοσιεύματα.


Σύμφωνα με τον τουρκικό χάρτη, οι μισθοφόροι της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας «Wagner» βρίσκονται σε 5 τοποθεσίες: στις πετρελαιοπηγές Al-Sharara, Al-Hun, στη βάση της πολεμικής αεροπορίας Temmennet, στη βάση Al-Jufra και Sukana.


Η τουρκική προεδρία στις 5 Ιουλίου δημοσίευσε έναν δεύτερο χάρτη που δείχνει δύο άξονες στους οποίους πρέπει να προχωρήσουν οι δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ προς τοποθεσίες που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ,  οι οποίες είναι: «Η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Garbiya, κοντά στο Sirte, και η βάση Al- Jufra στο νότο».


Το Σάββατο η κυβέρνηση της Τρίπολης προειδοποίησε για την παρουσία μισθοφόρων της ρωσικής εταιρείας «Wagner» στο έδαφος της Λιβύης και ειδικά στις πετρελαιοπηγές της χώρας.



Τόνισε ότι η παρουσία τους «αποτελεί απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια, καλώντας τις ξένες χώρες που ασχολούνται με τον πετρελαϊκό τομέα και έχουν εταιρείες στη Λιβύη, να συνεργασθούν με το Υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης (της Τρίπολης) για να δουν αυτές τις παραβιάσει και τις χώρες που εμπλέκονται σε αυτήν την κατάφωρη παρέμβαση να συνεργασθούν για να θέσουν τις οντότητες και τα άτομα που εμπλέκονται σε διεθνείς κυρώσεις».


Ο αριθμός των μισθοφόρων της ρωσικής εταιρείας "Wagner" κυμαίνεται μεταξύ 3000 και 3500 και επί του παρόντος βρίσκονται στην περιοχή Al-Jufra στην κεντρική Λιβύη και η παρουσία τους γίνεται αισθητή στις πόλεις Soknah, Hun και Wadan, κοντά στη βάση της Al- Jufra.


Εκπρόσωπος της Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ στην Αφρική (AFRICOM) υπολόγισε στα μέσα Ιουνίου τον αριθμό των μισθοφόρων "Wagner" που πολεμούν στις τάξεις του Χαφτάρ στη Λιβύη σε περίπου 2.000.


The New Khalij


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr