«Η Τουρκία μετέφερε και άλλα όπλα στη Λιβύη»- Εκπρόσωπος του LNA



Ο εκπρόσωπος του Στρατού της Λιβύης Αχμέτ αλ Μισμάρι-φωτό Egypt Today


Ιούλιος 27, 2020.19:30


Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέτ αλ Μισμάρι, επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι «η Τουρκία και το Κατάρ δεν θέλουν να βρεθεί λύση για να τερματιστεί η κρίση στη Λιβύη», αναφέρει η αιγυπτιακή Egypt Today.



Σημείωσε μάλιστα, ότι η Άγκυρα εκμεταλλεύθηκε την εκεχειρία στη Λιβύη για την υλοποίηση των στόχων της « Η Τουρκία εκμεταλλεύθηκε την εκεχειρία για να στείλει περισσότερους μισθοφόρους και λαθραία όπλα  μέσω εμπορικών πλοίων».


Συνέχισε:

«Η Τουρκία χρησιμοποιεί αμερικανικά άρματα μάχης και πυραυλικά συστήματα Hawk στο έδαφος της Λιβύης», διευκρινίζοντας: «θα εργασθούμε για την απελευθέρωση της Λιβύης από την τουρκική αποικιοκρατία και τις πολιτοφυλακές. Η Τουρκία και το Κατάρ δεν θέλουν να βρουν λύση για τον τερματισμό της κρίσης της Λιβύης».


Τόνισε, ακόμη, ότι «η πρώτη προϋπόθεση για την κατάπαυση του πυρός είναι η απομάκρυνση της Τουρκία, τελείως, από τη Λιβύη».


 Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε μια νέα στατιστική σχετικά με  τους μισθοφόρους της Τουρκίας από τις συριακές φατρίες, οι οποίοι στάλθηκαν από την Άγκυρα για να πολεμήσουν στη Λιβύη. 

Το παρατηρητήριο αναφέρει ότι το σύνολο των μισθοφόρων από τη Συρία είναι περίπου 16.500, συμπεριλαμβανομένων 350 ανηλίκων κάτω των 18 ετών. 

Στη διάρκεια των συγκρούσεων στη Λιβύη σκοτώθηκαν πάνω από 480 μισθοφόροι, μεταξύ αυτών 30 ανήλικοι.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr