Η κατασκευή ρωσικών ελικοπτεροφόρων τύπου «Mistral» ...απέτυχε



Ιούλιος 2, 2020. 23:30

Η κατασκευή ρωσικών ανάλογων του (γαλλικού) επιθετικού ελικοπτεροφόρου αποβατικού πλοίου ‘Mistral’ απέτυχε, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.



Η προγραμματισμένη για τις 29 Ιουνίου 2020, παρουσίαση στο Κέρτς δύο τέτοιων πλοίων αναβλήθηκε και η νέα ημερομηνία είναι άγνωστη.


«Η καθέλκυση τους δεν θα γίνει στις 29 Ιουνίου. Η ημερομηνία μεταφέρεται και δεν έχει ορισθεί ακόμη», ανέφερε το πρακτορείο Tass επικαλούμενο πηγή από τη ρωσική ναυπηγική βιομηχανία «Ζαλίφ».


Τον Μάρτιο του 2020, από το ναυπηγείο «Ζαλίφ» [ Залив], υπήρξε ενημέρωση ότι ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων παραγωγής στην επιχείρηση.


Εγκαταστάθηκε νέος εξοπλισμός συγκόλλησης, περιστροφής και άλλου εξοπλισμού, που θα βοηθούσε στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών παραγωγής κατά τρεις φορές.


Τον Μάιο του 2020 έγινε γνωστό ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή των δύο


Τον Μάιο του 2020, έγινε γνωστό ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε υπογράψει σύμβαση για την κατασκευή των δύο УДКВ [ UDKV]  συνολικής δαπάνης περίπου 100 δισεκατομμύρια ρούβλια. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι η καθέλκυση των πλοίων θα γίνει «τις επόμενες εβδομάδες».


Πρέπει να προστεθεί ότι το ρωσικό ναυπηγικό έργο ονομάστηκε  Πρίμποϊ «Прибой» [Αφρός κυμάτων].


Τα νέα πλοία θα ονομαστούν «Σεβαστούπολη» και «Βλαδιβοστόκ». Η μετατόπιση τους ανέρχεται περίπου στους 25 χιλιάδες τόνους. 


Οι διαστάσεις των πλοίων: μήκος 230 m και πλάτος 40.


 Θα είναι σε θέση να επιβιβαστούν σε 900 πεζοναύτες, να μεταφέρουν 75 τεμάχια εξοπλισμού και 6 σκάφη αποβίβασης και επίσης να μεταφέρουν περίπου 20 ελικόπτερα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr