«Μετά το NAVTEX της Τουρκίας ο Έλληνας υπουργός Άμυνας τηλεφώνησε στις ΗΠΑ»



Ιούλιος 22, 2020. 17:45

Μετά το NAVTEX της Τουρκίας για σεισμικές ερευνητικές δραστηριότητες νότια και ανατολικά της Μεγίστης άρχισε κινητικότητα στην Ελλάδα. 
Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μάρκ Έσπερ,  γράφει τούρκικο δημοσίευμα.



Σε γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) ο Έσπερ και ο Παναγιωτόπουλος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι συζητήθηκε η «ισχυρή αμυντική συνεργασία» μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, υπογραμμίστηκε η Συμφωνία  Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας του περασμένου Οκτωβρίου που δημιούργησε νέες ευκαιρίες για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.


Μίλησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την κατάσταση στη νοτιοανατολική Ευρώπη, για θέματα ασφαλείας σχετικά με τη Ρωσία και την Κίνα.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική, ο Έσπερ και ο Παναγιωτόπουλος συμφώνησαν ότι όλα τα μέρη πρέπει να συμμορφωθούν με τους διεθνείς κανόνες και να διατηρήσουν τον σεβασμό σε αυτούς», ανακοινώθηκε.


Γιατί έγινε αυτό;


Το σεισμικό ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, Ορούτς Ρέις [Oruç Reis] αναγγέλθηκε με NAVTEX ότι θα κάνει νότια και ανατολικά του νησιού Μεγίστη (Καστελόριζο) δραστηριότητες γεώτρησης. 

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος επισκέπτονταν την Κυπριακή Δημοκρατία, επέστρεψε επειγόντως στη χώρα του.




SonDakika.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr