Η Ρωσία ανακοίνωσε την πώληση ακόμη μίας παρτίδας S-400 στην Τουρκία



Ιούλιος 28, 2020. 23:34

 Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας «Rostec» ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να προμηθεύσει τη δεύτερη παρτίδα συγκροτημάτων S-400 στον τουρκικό στρατό.



«Η δέσμευση εκπληρώθηκε νωρίτερα και το σύστημα πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-400 Triumph παραδόθηκε στην Τουρκία, και αυτό είναι το πρώτο συμβόλαιο αυτού του μεγέθους για μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και το ποσό της σύμβασης ήταν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Πρόεδρος της «Rostec» , Σεργκέι Σιμέζοφ. Εργαζόμαστε τώρα για το δεύτερο μέρος της παράδοσης».

Πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τους ισχυρισμούς των δυτικών μέσων ενημέρωσης ότι η Τουρκία δεν είναι ικανοποιημένη με τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει μια άλλη παρτίδα Triumph, υποδεικνύοντας ότι αυτό το ρωσικό όπλο αποδείχθηκε ικανότατο κατά τη διάρκεια δοκιμών με μαχητικά αεροσκάφη F-4 και F-16 και F-35, με κάθε μυστικότητα.


Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η απόκτηση της δεύτερης παρτίδας των συστοιχιών S-400 από την Τουρκία θα κοστίσει στην Τουρκία ελάχιστα λιγότερο, συγκεκριμένα, οι πηγές ανέφεραν ότι η τιμή θα κυμαίνεται στα 2-2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι η Άγκυρα δεν έχει ακόμη σχολιάσει την αγορά μιας άλλης παρτίδας του ρωσικού S-400.



Defence- Arabic,
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr