Η Ρωσία μεταφέρει βαριά άρματα μάχης T-90 στη Συρία

Λιμάνι Ταρτούς, ρωσικό πλοίο ξεφορτώνει στρατιωτικό υλικό

Ιούλιος 7, 2020. 22:44

Η Ρωσία συνεχίζει να οπλίζει τον στρατό της Συρίας με σύγχρονα θωρακισμένα όπλα. 

 Σύμφωνα με πηγές, το ρωσικό αποβατικό πλοίο  Σαράτοφ που διήλθε από το Βόσπορο μετέφερε 24 βαριά άρματα μάχης T-90  για να προστεθούν στα όπλα του Άσαντ.


Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του Στρατού της Συρίας, αλλά και για να ξεκινήσουν μια επίθεση σε επαρχίες όπως το Ιντλίμπ και το Χαλέπι.

Σύμφωνα με την αραβική έκδοση του «Al-Masdar News», τα σύγχρονα όπλα που μετέφερε το ρωσικό πολεμικό πλοίο,  θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες του συριακού στρατού. 


Η ονομασία των αρμάτων μάχης δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, μοντέρνα άρματα μάχης T-90 άρχισαν να εμφανίζονται στο οπλοστάσιο του Συριακού Αραβικού Στρατού, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως ‘άτρωτα’ στις επιθέσεις των Ισλαμιστών που εξοπλίστηκαν από την Τουρκία.


Συγκεκριμένα, ένα βίντεο εμφανίστηκε πρόσφατα έδειξε την άμεση επιτυχία ενός αντιαρματικού πυραύλου κατά της T-90, αλλά το ρωσικό πολεμικό όχημα δεν υπέστη σοβαρή ζημιά.


Πρέπει να διευκρινιστεί ότι παρά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί τη συμφωνία για τη δημιουργία ζώνης αποκλιμάκωσης στη Συρία.


 https://www.youtube.com/watch?v=TBlrBE13UD4&feature=emb_title


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr