Χάος στην Κακαβιά: Ουρά 20 χλμ - χωρίς νερό στους 38 βαθμούς Κελσίου (βίντεο)


Αύγουστος 14, 2020. 15:57

 

Αφυδατωμένοι, χωρίς φαγητό και χωρίς τις ελάχιστες συνθήκες υγιεινής, κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες , επί 3 ημέρες οι Αλβανοί πολίτες περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα. 


Καθώς περνούν οι ώρες, η κατάσταση στο συνοριακό σημείο διέλευσης στην Κακαβιά γίνεται όλο και χειρότερη!

 Αυτές οι ουρές δημιουργήθηκαν επειδή οι πολίτες θέλουν να φύγουν πριν από τις 16 Αυγούστου, καθώς αναγκάζονται να τεθούν σε καραντίνα για 7 ημέρες. 

Ο απαραίτητος έλεγχος για κορωνοϊό στα ελληνικά σύνορα καθυστερεί δραματικά.  

Η ουρά των αυτοκινήτων πήγε στο χωριό  Γεωργουτσάτες, προς την κατεύθυνση των Αγίων Σαράντα.

Στα σύνορα έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα τα οποία έχουν παραλάβει ηλικιωμένους και παιδιά που παρουσίασαν πρόβλημα υγείας στην αναμονή.

Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα αυτή η κατάσταση δημιουργείται επειδή η Ελλάδα έχει θέσει ως προϋπόθεση τη διενέργεια τέστ προκειμένου να διασχίσουν τα σύνορα και αυτό παρέχεται δωρεάν για τις κατηγορίες που επιτρέπεται η είσοδος.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στις 16 Αυγούστου στην Ελλάδα τίθεται σε ισχύ απόφαση που αναφέρει ότι κάθε άτομο που εισέρχεται στη χώρα πρέπει να βρίσκεται σε καραντίνα για 7 ημέρες και οι πολίτες που εργάζονται στην Ελλάδα,  θέλουν να εισέλθουν πριν από αυτήν την ημερομηνία,  δημιουργώντας, έτσι, μεγάλες ουρές. 

 Ο τρίτος λόγος είναι ότι στην Κακαβιά υπάρχουν 2 γιατροί που εργάζονται 12 ώρες, ενώ ο μεγάλος αριθμός πολιτών είναι αδύνατο να εξετασθεί, καθώς η αναγνώριση, η λήψη δεδομένων και η λήψη ταμπόν απαιτεί τον κατάλληλο χρόνο. 

Ο τέταρτος λόγος είναι ότι η ελληνική πλευρά είναι κλειστή στο χρονικό διάστημα από  22: 00 έως 06: 00, περιορίζοντας μεγάλο μέρος του έργου.

Ακριβώς για αυτούς τους 4 λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, η ουρά των αυτοκινήτων έφθασε μέχρι το  χωριό Γεωργουτσάτες, προς την κατεύθυνση των Αγίων Σαράντα. 

Οι πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους, καλούν το αλβανικό κράτος να παρέμβει, καθώς λένε ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν έρθει για ανανέωση δελτίων ταυτότητας / διαβατηρίων και μερικοί από αυτούς να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές.

 


 

Shqiptaria

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

 

Αλβανία, Αλβανοί, Κακαβιά, Βαλκάνια,