Συνεχίζονται οι ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις «Καύκασος 2020»


Αύγουστος 21, 2020. 22:55

Τα ρωσικά στρατεύματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής, έχουν ήδη πραγματοποιήσει εννέα ειδικές ασκήσεις από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου, και οι ασκήσεις προβλέπεται να συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο, αναφέρει η Interfax.


Σύμφωνα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Γκερασίμοφ, οι στρατιωτικές ασκήσεις εκτελέστηκαν με ειδικές συμμετοχές των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Καύκασος 2020» που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων «στρατηγικές ασκήσεις διοίκησης και προσωπικού».

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου «πραγματοποιήθηκαν ειδικές ασκήσεις για την υποστήριξη και τις ενέργειες των στρατευμάτων καθώς και ασκήσεις στρατιωτικής  αστυνομίας, στο έδαφος της νότιας στρατιωτικής περιοχής».

 

 Συνολικά, περίπου 6 χιλιάδες στρατιώτες συμμετέχουν σε αυτές τις ασκήσεις και έως 750 μονάδες στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού.

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, η φάση της άσκησης Καύκασος 2020, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό μέρος των ασκήσεων φέτος.

 

InterFax.ru

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr