Λιβύη- Σύρτη: 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας για 10 ημέρες


Αύγουστος 3, 2020. 17:00

Κάιρο.

Πέρα από την ενίσχυση των δυνάμεων του Εθνικού Στρατού στην περιοχή της Σύρτης στη Λιβύη, υπάρχει και ο πόλεμος του κορωνοϊού που βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.


Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της πόλης Σύρτης, Σάλεμ Αμέρ Σάλεμ, αποφάσισε να επιβάλει  24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας εντός της πόλης της Σύρτης και των περιχώρων ξεκινώντας αύριο, Τρίτη, για περίοδο 10 ημερών.

Σε επιστολή προς τον Διοικητή της Ασφάλειας της Σύρτης και τον διευθυντή του Τμήματος Ποινικής Έρευνας, κοινοποίησε την απόφαση να κλείσουν όλες τις εμπορικές δραστηριότητες εκτός από μικρά καταστήματα εντός γειτονιών, καταστήματα υλικών καθαρισμού, εργοστάσιο πόσιμου νερού και αρτοποιεία που θα ανοίγουν από τις 6 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι.

 Τα φαρμακεία και οι δημόσιες και ιδιωτικές κλινικές απαλλάσσονται από την απαγόρευση καθώς και τα ιδιωτικά ιατρεία.

Η απόφαση βασίστηκε στα «πρακτικά της συνεδρίασης της κύριας επιτροπής για την καταπολέμηση της νέας επιδημίας του Covid-19 στο δήμο της Σύρτης, την Κυριακή, όπου ελήφθησαν αποφάσεις για τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Το Εθνικό κέντρο ελέγχουν Νόσων κατέγραψε 146 νέες περιπτώσεις μόλυνσης με κορωνοϊό σε ολόκληρη τη Λιβύη τρεις νέους θανάτους.

Al Wasat.ly

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr