Τούρκοι που απελάθηκαν από το Κοσσυφοπέδιο καταδικάστηκαν σε 56 χρόνια φυλάκισης στην Τουρκία


Αύγουστος 11, 2020. 20:09

Έξι Τούρκοι πολίτες που συνελήφθησαν στο Κοσσυφοπέδιο και απελάθηκαν στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2018, καταδικάστηκαν συνολικά σε 56 χρόνια και 7,5 μήνες φυλάκισης.


Δικάστηκαν στην Τουρκία και στους περισσότερους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, ενώ ένας, ο Μουσταφά Ερντέμ, γενικός διευθυντής του ιδρύματος ‘Gulistan’ στο Κοσσυφοπέδιο, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια στη φυλακή.

Τον Μάρτιο του 2018, κατόπιν αιτήματος των τουρκικών αρχών, οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβαν και απέλασαν Τούρκους πολίτες στην Τουρκία. 

Η απέλαση τους λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε μέσω συντονισμένης δράσης μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών από την Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο. 

Η Άγκυρα υποψιάζεται ότι είναι μέλη της οργάνωσης "Hizmet" του τουρκικού θρησκευτικού ηγέτη,  Φετιουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος  κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016 και το θεσμικό όργανο "Gulistan" θεωρείται ως ιδιοκτησία του.

Πέντε από τους απελαθέντες Τούρκους πολίτες ήταν υπάλληλοι του σχολείου "Μεχμέτ Ακίφ", το οποίο λειτουργεί στο "Γκουλιστάν" στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ το έκτο άτομο ήταν Τούρκος γιατρός, αναφέρει η REL.

Η Κοινοβουλευτική Εξεταστική Επιτροπή της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου τον Φεβρουάριο του 2019 εντόπισε 31 νομικές παραβιάσεις κατά τη διαδικασία σύλληψης και απέλασης των 6 Τούρκων πολιτών από το Κοσσυφοπέδιο, τον Μάρτιο του 2018, αλλά δεν αναφέρθηκαν ποινές, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr