Η Ρωσία θα δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις σε 6 αφρικανικές χώρες


Αύγουστο 4, 2020. 23:13

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, που αναφέρεται στην πιθανή δημιουργία έξι ρωσικών στρατιωτικών βάσεων σε αφρικανικά κράτη.


«Ο πρόεδρος Πούτιν αναγάγει την Αφρική σε θέμα ιδιαίτερης σημασίας». Με αυτές τις λέξεις ξεκινά το (άκρως απόρρητο) έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.


Αναφέρει λεπτομερώς τις «νέες φιλοδοξίες της Ρωσίας στην Αφρική» και αποκαλύπτει τα ύποπτα σχέδια της ρωσικής ηγεσίας σχετικά με την ήπειρο.

«Η δημοσίευση παραθέτει τα πιο σημαντικά σημεία του εγγράφου, που καταρτίστηκε το φθινόπωρο του 2019».


Σύμφωνα με Γερμανούς ειδικούς και αναλυτές, η Ρωσία κατατάσσεται πρώτη στην παράδοση όπλων στην Αφρική (37,6%), μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες με μερίδιο αγοράς 16%, τη Γαλλία με 14% και την Κίνα με 9%.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Ρωσία στην αφρικανική ήπειρο προωθεί τα συμφέροντά της μέσω στρατιωτικής συνεργασίας με καθεστώτα, πολλά από τα οποία είναι «δικτατορικά». 


Η Ρωσία έχει υπογράψει συμφωνίες για στρατιωτική συνεργασία με  21 χώρες και με «συμβατική βάση», έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στην  Κεντροαφρικανική Δημοκρατία , την Αίγυπτο, την Ερυθραία , τη Μαδαγασκάρη, τη Μοζαμβίκη και το Σουδάν.


Έτσι, η Ρωσία εγγυάται στους Αφρικανούς δικτάτορες εγγυήσεις ασφαλείας ενάντια στις «έγχρωμες επαναστάσεις», όπως συνοψίζει το γερμανικό δημοσίευμα.

InoPressa.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr