Ισραήλ και ΗΠΑ δοκίμασαν με επιτυχία τον αντιβαλλιστικό πύραυλο ‘Arrow-2’

Αύγουστος 13, 2020. 20:40

«Θα είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τους εχθρούς μας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπίλι Γκαντζ.


Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ολοκλήρωσαν με επιτυχία μια δοκιμή πτήσης του συστήματος άμυνας βαλλιστικών πυραύλων Arrow-2, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε δήλωση νωρίς την Πέμπτη.

 

"Ο αναχαιτιστής Arrow-2 πραγματοποίησε με επιτυχία την προγραμματισμένη πορεία του και κατέστρεψε τον στόχο", δήλωσε το Πεντάγωνο.

 

Οι Ισραηλινές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες (IAI) διεξήγαγαν το κοινό τεστ στη διάρκεια της νύχτα στις 11:45 μ.μ. στο κεντρικό Ισραήλ, το τελευταίο σε μια σειρά από ισραηλινές επιτυχίες.

«Καθ 'όλη τη διάρκεια της δοκιμής, το σύστημα Arrow-2 χτύπησε επιτυχώς έναν πύραυλο  στόχο Sparrow, ο οποίος προσομοιώνει έναν πύραυλο επιφανείας-επιφάνειας μεγάλου βεληνεκούς», ανέφερε η δήλωση, σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα.


Ρωσικό δημοσίευμα σημειώνει ότι το συγκρότημα Arrow 2  έχει σχεδιασθεί για να παρακολουθεί βαλλιστικούς πυραύλους με εύρος πτήσης έως και τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα και το σύμπλεγμα Arrow 3 που δοκιμάστηκε στην Αλάσκα με τους Αμερικανούς το 2019, έχει σχεδιασθεί  για να καταστρέφει πυραύλους στον αέρα από 2,5 ως 400 χιλιόμετρα και σε υψόμετρο μέχρι και 100 χιλιόμετρα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr