Ο Σερβικός Στρατός αποκτά κινεζικό σύστημα πυραύλων αεροπορικής άμυνας


Αύγουστος 5, 2020. 21:28

 

Ο Σερβικός Στρατός θα αποκτήσει  το σύστημα πυραύλων αεροπορικής άμυνας FC-3 (RS PVO) που κατασκευάζεται στην Κίνα, σύμφωνα με το «Δίκτυο Ασφαλείας των Βαλκανίων».

 

Η παραγγελία έχει ολοκληρωθεί και πληρώθηκε, και αυτό υποδεικνύεται από προσεκτική ανάγνωση της ετήσιας επιχειρηματικής έκθεσης της κρατικής εταιρείας «Jugoimport-SDPR» για το τελευταίο έτος.

 

Σύμφωνα με μια παράγραφο, έχουν συναφθεί συμβάσεις εισαγωγής αξίας 620,3 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. 

Μία από τις μεγαλύτερες προσφορές μεταξύ αυτών είναι η προμήθεια του "συστήματος αεροπορικής άμυνας FK-3".

 

Άλλα συμβόλαια στην κορυφή της λίστας από άποψη αξίας είναι ο εκσυγχρονισμός του MiG-29, ο οποίος αναφέρεται στην ενσωμάτωση πρόσθετων αεροηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένων τροποποιήσεων ραντάρ και νέων πυραύλων αέρα-αέρος και αέρος-εδάφους, στη συνέχεια η αγορά γαλλικών συστημάτων ελαφρού πυραύλου Mistral 3 και κινεζικού CH- 92A, που έχουν ήδη φτάσει και παρουσιάστηκαν στο κοινό στις 4 Ιουλίου στο αεροδρόμιο  Μπαϊτανίτσα.


Επίσης, άλλα project βρίσκονται στη διαδικασία πραγματοποίησης, όπως γράφει η σερβική ιστοσελίδα «Δίκτυο Ασφαλείας των Βαλκανίων».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr