Η Συρία καταδίκασε τη συμφωνία για το πετρέλαιο ως «Κλοπή και επιθετικότητα»


Αύγουστος 3, 2020. 17:25

Δαμασκός.

Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε την Κυριακή τη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που ελέγχουν τη βορειοανατολική Συρία και μιας αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας, θεωρώντας την  ως κλοπή και επιθετικότητα κατά της κυριαρχίας της χώρας.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας αναφέρει ότι «η Συρία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη συμφωνία», τονίζοντας ότι είναι άκυρη και ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά «κλοπή μεταξύ κλεφτών και αγοράς κλοπιμαίων» και συνιστά επίθεση κατά της κυριαρχίας της Συρίας.

Ο  Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ [Lindsey Graham ], ο οποίος είναι γνωστός για τη στενή  σχέση του με τους Κούρδους αξιωματούχους στη Συρία, σε ακρόαση του Κογκρέσου την Πέμπτη είχε μιλήσει για τη συμφωνία με τον αρχηγό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Συρία.

«Έχει υπογραφεί συμφωνία με αμερικανική  πετρελαϊκή εταιρεία για την εκμετάλλευση των πετρελαιοπηγών στη βορειοανατολική Συρία», δήλωσε ο Γκράχαμ.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr