Νέες ναυτικές ασκήσεις ετοιμάζει η Άγκυρα


Αύγουστος  27, 2020. 22:41

 

Την Πέμπτη, η Τουρκία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει νέες αεροναυτικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, μια ημέρα αφότου τα πλοία της πραγματοποίησαν ναυτικές ασκήσεις με ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην ίδια περιοχή.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με δηλώσεις στα ΜΜΕ, στις οποίες αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη διαμάχη μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας.

Ο Ακάρ εξήγησε ότι το τουρκικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει ναυτικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων πραγματικών πυρών, την πρώτη και δεύτερη ημέρα του Σεπτεμβρίου.


Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα tweet στο λογαριασμό του στο Twitter, αναφέροντας ότι η φρεγάτα Μπαρμπαρος και ένα άλλο πολεμικό πλοίο είχε πραγματοποιήσει, την Τετάρτη, ναυτικές ασκήσεις με το αμερικανικό αντιτορπιλικό "Winston Churchill" στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων στην Άγκυρα καθορίζει σε ένα δελτίο πλοήγησης τις συντεταγμένες της περιοχής ελιγμών στη θάλασσα (NAVTEX), ζητώντας από όλα τα πλοία να απομακρυνθούν από την περιοχή ασκήσεων για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Εξήγησε ότι η ζώνη άσκησης βρίσκεται νότια της πόλης Αλεξανδρέττας της περιφέρειας Χατάι, στα νότια της χώρας, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει κανένα βήμα που θα την στερούσε τα δικαιώματά της στην περιοχή.

Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι η ελληνική λογική, η οποία λέει ότι έχουν το δικαίωμα σε όλα και αποκλείει τα δικαιώματα της Τουρκίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr