Συρία: Ρωσικά μαχητικά χτύπησαν τουρκικές δυνάμεις που επιτίθονταν στο συριακό στρατό


Αύγουστος 22, 2020. 20:35

Σύμφωνα με τη ρωσική ενημερωτική ιστοσελίδα Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των επιθέσεων του τουρκικού στρατού στις θέσεις του στρατού της Συρίας.


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι επιθέσεις των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων δρουν χωρίς προειδοποίηση προς την τουρκική πλευρά, καθώς ο τουρκικός στρατός δεν συντονίζει τις ενέργειές του με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, και παρόλο που αυτές οι πληροφορίες εξακολουθούν να είναι μη επιβεβαιωμένες, μόνο τις τελευταίες εβδομάδες ο τουρκικός στρατός έχει χάσει στην επαρχία Ιντλίμπ τουλάχιστον τέσσερα άρματα μάχης, ένα σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης και πολλά θωρακισμένα οχήματα, και πιθανώς αρκετούς στρατιώτες.

«Η Τουρκία συντονίζει προφορικά τις στρατιωτικές της ενέργειες μόνο με τη Ρωσία, αλλά στην πραγματικότητα οργανώνει στρατιωτικές επιχειρήσεις όχι μόνο εναντίον του συριακού καθεστώτος, αλλά και εναντίον του ρωσικού στρατού. 

Το Συριακό Κέντρο Παρακολούθησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) και τα αραβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στις 19 Αυγούστου, επτά τουρκικές στρατιωτικές αυτοκινητοπομπές εισήλθαν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας (SAR). Οι συνοδείες περιλαμβάνουν 450 οχήματα και πολεμικά οχήματα, καθώς και 2,5 χιλιάδες στρατιώτες. Αυτή είναι μια ολόκληρη στρατιωτική ταξιαρχία. Η ζώνη αποκλιμάκωσης έχει ήδη φιλοξενήσει τουλάχιστον 25 τουρκικές στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις με συνολική δύναμη έως 10.000 στρατιώτες. 

Στα αραβικά και κουρδικά κοινωνικά δίκτυα, σημειώνεται ότι ορισμένες μονάδες που εισήλθαν στη ζώνη Ιντλίμπ συμμετείχαν σε επιθετικές επιχειρήσεις. 

Τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αναγνώρισης (UAV) εμφανίστηκαν επίσης στην περιοχή της Μεγάλης Ιντλίμπ. 

Πολλά UAV Bayraktar TB2 πέταξαν πάνω από το διοικητικό κέντρο της περιοχής, καθώς και κοντά στο χωριό Ναχλάγια»

Αυτό αναφέρεται από την εφημερίδα «Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα»  επικαλούμενη τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με καμία από τις συμφωνίες με τη Ρωσία για τη διασφάλιση της ζώνης αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ, και το πιο δυσάρεστο  είναι ότι - η ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση "Χμέιμιμ" δέχεται επίθεση από τουρκικούς στρατιωτικούς σταθμούς παρατήρησης της περιοχής Ιντλιμπ, κάτι που δείχνει  τη σαφή σύμπνοια της Άγκυρας με τους μαχητές και, κατά συνέπεια, η Ρωσία λαμβάνει  επείγοντα μέτρα.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr