Σκόπια: Αλλαγή στην ελληνική Επιτροπή για τα ζητήματα Παιδείας και Ιστορίας

Αύγουστος 22, 2020. 21:33

Η Σοφία Ηλιάδου – Τάχου καθηγήτρια της νεότερης ελληνικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, είναι η νέα πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της μικτής επιτροπής Βόρειας Μακεδονίας – Ελλάδας για τα θέματα εκπαίδευσης και ιστορίας. Η επιτροπή αυτή  δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών και η οποία δεν συνήλθε επί ένα χρόνο.


Η αλλαγή της επιτροπής είχε ανακοινωθεί αμέσως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, πέρυσι.

Η Συμφωνία  των Πρεσπών ορίζει ότι «η Επιτροπή θα επανεξετάσει και, εάν αποφασίσει ότι ενδείκνυται, θα αναθεωρήσει τυχόν εγχειρίδια και διδακτικά βοηθήματα όπως χάρτες, ιστορικοί άτλαντες, εγχειρίδια που χρησιμοποιούνται σε καθένα από τα μέρη».

Η ομάδα της πΓΔΜ έχει ήδη ετοιμάσει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σχετικά με τα προγράμματα σπουδών και ιστορίας στα ελληνικά εγχειρίδια και θα τα υποβάλει στην επόμενη συνάντηση που θα ανακοινωθεί και θα προγραμματιστεί από το ελληνικό τμήμα της Επιτροπής. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις συναντήσεις.

Η Επιτροπή συνεδριάζει τακτικά, και τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, και υποβάλλει ετήσια έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητές της, καθώς και συστάσεις προς έγκριση από το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.

 


 

ΜΜΕ Σκοπίων

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr