Ο επικεφαλής των Στρατιωτικών Πληροφοριών της Αιγύπτου πήγε στην έδρα του Χαλίφα Χαφτάρ


Αύγουστος 19, 2020. 16:24

Ο Διευθυντής της Αιγυπτιακής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Στρατηγός Χαλέντ Μεγάουερ [Khaled Megawer] επικεφαλής αντιπροσωπείας στρατιωτικών, επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στο Αλ Ράτζμα  [Al-Rajma], στα ανατολικά της χώρας, όπως γράφει η Αλ Τζαζίρα.


Ο Μεγάουερ συναντήθηκε με τον αρχηγό του εθνικού στρατού της Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου,  Αμπντούλ Ραζάκ αλ Ναντχούρι, και τον αρχηγό του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Σαρκ αλ Τζαρούσι.


Ο Χαφτάρ έλαβε ένα σημαντικό μήνυμα από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, το οποίο του παραδόθηκε από τον Μεγάουερ.


Η επίσκεψη έρχεται σε μια στιγμή που ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις κινήσεις της κυβερνητικής πολιτοφυλακής του Αλ-Βέφακ που επιδιώκει να επιτεθεί στην πόλη Σύρτη, με την υποστήριξη της Τουρκίας και του Κατάρ.


Την Τρίτη, η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία με το Κατάρ και την Τουρκία για την αποστολή στρατιωτών από τις δύο χώρες στην Τρίπολη, για να υποστηρίξουν τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν την κυβέρνηση.


Είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (Τρίπολης)  συνάπτει στρατιωτική συμφωνία με το Κατάρ, ενώ προηγουμένως είχε υπογράψει συμφωνίες ασφάλειας και θαλάσσιων ορίων με την Τουρκία, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένη περιφερειακή και διεθνή κριτική.


Η Άγκυρα παρέχει στην Τρίπολη όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό και drone, και στέλνει Σύρους μισθοφόρους πιστούς σε αυτήν για να πολεμήσουν στο πλευρό της πολιτοφυλακής  του αλ Βέφακ -Al-Wefaq, ενώ το Κατάρ χρηματοδοτεί τις στρατιωτικές προμήθειες και τους μισθούς των μαχητών που είναι πιστοί στην Τουρκία.

al-jazirahonline.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr