Οι Αλβανοί παραιτούνται της υπηκοότητας τους


Αύγουστος 24, 2020. 18:17

Τίρανα.

Ο αριθμός των πολιτών που αποκηρύσσουν την αλβανική υπηκοότητα δεν έχει σταματήσει. Τα στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής το 2019, αναφέρουν ότι 741 πολίτες έχουν καταθέσει το αλβανικό διαβατήριό τους, μια αύξηση 16% σε σύγκριση με το 2018.


Τα τελευταία χρόνια, ο κύκλος της μετανάστευσης των Αλβανών έχει αναβιώσει, όπου πολλά άτομα με επαγγέλματα σε ζήτηση σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν φύγει από την Αλβανία.

 Η μετανάστευση στη Γερμανία ή τις Κάτω Χώρες είναι ένας από τους λόγους για την αποχώρηση από την αλβανική υπηκοότητα, καθώς αυτές οι χώρες δεν αποδέχονται διπλή υπηκοότητα.

Παράλληλα με αυτήν την κατάσταση, το 2019 σημείωσε σημαντική αύξηση των ατόμων που θέλουν να αποκτήσουν την αλβανική υπηκοότητα. 

Υπάρχουν 485 πολίτες στους οποίους δόθηκε  αλβανικό διαβατήριο, ποσοστό που είναι 40% υψηλότερο από το προηγούμενο έτος.

Η Instat αναφέρει επίσης ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στην Αλβανία έχει αυξηθεί σημαντικά κατά 50%, φτάνοντας τους 6600 στα τέλη του 2019.

 Εκείνοι που ζητούν άσυλο στην Αλβανία είναι κυρίως Σύριοι, Ιρακινοί, Μαροκινοί και Αλγερινοί, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


VizionPlus. TV

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr