Λιβύη: Οι διαδηλωτές δεν πείστηκαν από τη χθεσινή ομιλία του Σάρατζ- ζητούν την απομάκρυνσή του


Αύγουστος 25, 2020. 07:53

Τρίπολη.

Η τηλεοπτική ομιλία - το απόγευμα της Δευτέρας - από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Προεδρίας,  Φαγιέζ αλ Σάρατζ, δεν κατάφερε να κατευνάσει τον θυμό των διαδηλωτών στην Τρίπολη, αντίθετα, η οργή τους αυξήθηκε, γεγονός που έκανε τις διαδηλώσεις να ξαναρχίσουν αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας, σημειώνει δημοσίευμα της Λιβύης.


Οι διαδηλωτές στην πλατεία  των Μαρτύρων, στην καρδιά της πρωτεύουσας,  ανανέωσαν τα αιτήματά τους για αποχώρηση του Προέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας, φωνάζοντας «φύγε, φύγε» - και αμέσως μετά την ομιλία του στους διαδηλωτές, όπου επαναλήφθηκε η διείσδυση στη διαδήλωσή τους πιστών της διοίκησής του, για να την διασπάσουν.

 Και οι απόψεις των επικεφαλής των διαμαρτυριών στη Λιβύη ήταν κοινές, ότι η ομιλία του αλ Σάρατζ δεν τους ‘ακούμπησε’ και δεν αναφέρθηκε καν, στα καυτά θέματα της διαφθοράς, ούτε στο αίτημα τους να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του προεδρικού συμβουλίου, όπως σημειώνει η 218TV.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την «Africa Gate News»: «Το Κίνημα της Νεολαίας της Τρίπολης κατηγόρησε την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας ότι συνέλαβε έναν αριθμό  διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας χθες το βράδυ.

Το Κίνημα απείλησε πολιτική ανυπακοή εάν το υπουργείο Εσωτερικών του Αλ Βέφακ δεν απελευθερώσει τους νέους που συνελήφθησαν».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται,  αστυνομικοί διείσδυσαν στους διαδηλωτές στην πρωτεύουσα Τρίπολη, προκειμένου να διασπάσουν τη διαμαρτυρία που είχε φόντο την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης, την εξάπλωση της διαφθοράς, την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.


Η «Sky News Arabia», αναφέρει ότι ορισμένοι αστυνομικοί, δεν υπάκουσαν στις εντολές της ηγεσίας τους και συντάχθηκαν με τους διαδηλωτές εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς αυτούς, καταδικάζοντας την τουρκική παρέμβαση στη χώρα και τη μεταφορά μισθοφόρων  από τη Συρία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr