«Διπλό παιχνίδι» των Αμερικανών με Τουρκία και Ελλάδα- τουρκικό δημοσίευμα


Αύγουστος 28, 2020. 17:43

Αποκαλύφθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είχε μια ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την προηγούμενη ημέρα, μετά από αυτήν με τον πρόεδρο Ερντογάν, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Επιπλέον αναφέρθηκε ότι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο που συμμετείχε σε ασκήσεις με την Τουρκία, συμμετείχε σε άσκηση με την Ελλάδα.

Έτσι, σημειώνει το δημοσίευμα στην ένταση της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας οι ΗΠΑ παίζουν διπλό παιχνίδι.

Με τον τρόπο αυτό παρουσιάζεται ένα μέτωπο συμμαχιών που προσπαθεί να δημιουργήσει η Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας, σχετικά με το Ορούτς Ρέις, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ που θέλουν να γίνουν μεσολαβητής μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, με πρωτοβουλία του ο  Ντόναλντ Τραμπ, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Μητσοτάκη και κατόπιν με τον πρόεδρο Ερντογάν, αλλά κατόπιν εμφανίστηκε μια νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η εφημερίδα Καθημερινή της Ελλάδας έγραψε ότι ο Τραμπ είχε τηλεφωνικές κλήσεις με τους δύο ηγέτες την προηγούμενη ημέρα, είχε κατόπιν μια δεύτερη τηλεφωνική κλήση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Τραμπ εξέφρασε την αντίθεσή του στις συνεχιζόμενες κινήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ ο Τραμπ συνομιλώντας με τον πρόεδρο Ερντογάν είχε πει ότι η Τουρκία  είναι ένα κράτος που δεν δημιουργεί αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία προσπαθεί για τη μείωση της έντασης και είναι υπέρ του διαλόγου και αυτό αποδεικνύεται με συγκεκριμένα μέτρα που έχει λάβει, είπε.

Με τον τρόπο αυτόν εμφανίστηκε το διπλό παιχνίδι των ΗΠΑ, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr