Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020

Σαλί Μπερίσα: Ο Ράμα να ζητήσει συγνώμη από την Ελλάδα- Σύγκριση στοιχείων στην πανδημία


Αύγουστος 23, 2020.18:16

Τίρανα.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα συμβουλεύει τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα, καθώς ισχυρίζεται ότι αριθμοί που αναφέρονται στην πανδημία του κορωνοϊού,  τον κατηγορούν σοβαρά.


Ο Μπερίσα θυμάται τις δηλώσεις του Ράμα στις αρχές Απριλίου, όπου επιτέθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας για κακή διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος λέει ότι σήμερα, μετά από 6 μήνες, παρά τη χειραγώγηση και την παραποίηση αριθμών στη χώρα του, η Ελλάδα έχει χαμηλότερα ποσοστά από ό, τι η Αλβανία.

 

«Σήμερα, μετά από 6 μήνες της Πανδημίας, παρά τον χειρισμό και την παραποίηση των αριθμών των θυμάτων από την πανδημία, αλλά, και από τον περιορισμένο αριθμό των τεστ, πολλοί εξωνοσοκομειακοί ή νοσοκομειακοί θάνατοι από το Covid-19 παραγράφηκαν λόγω πολιτικών κινήτρων. Επομένως βασισμένοι ΜΟΝΟ στα επίσημα δεδομένα που δημοσιεύονται καθημερινά από το World Meter Coronavirus, προκύπτει ότι:

Η Ελλάδα, με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, δηλαδή 3,6 φορές μεγαλύτερο από την Αλβανία, είχε μέχρι 22 Αυγούστου συνολικά 238 θανάτους και 8138 μολυσμένους με Covid 19, εκ των οποίων 204 νέες περιπτώσεις. Ενώ η Αλβανία μέχρι σήμερα είχε συνολικά 240 θανάτους και 8119 μολυσμένους με Covid-19 και είχε 152 νέες περιπτώσεις Covid-19.

 

Από την ανάλυση ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους των στατιστικών Covid-19 και στις δύο χώρες μέχρι τις 22 Αυγούστου προκύπτει ότι:


1- Η Ελλάδα έχει 781 περιπτώσεις μολυσμένες με Covid-19 ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους σε σύγκριση με 2822 περιπτώσεις που έχει η Αλβανία ή 4 φορές περισσότερες περισσότερα από την Ελλάδα.


2-Η Ελλάδα έκανε 79.381 τεστ ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους έναντι 17.390 τεστ που έκανε η Αλβανία ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.


 Έτσι, η Ελλάδα έχει κάνει 4,56 φορές περισσότερα τεστ από την Αλβανία ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους και έχει 4 φορές λιγότερους από την Αλβανία που έχουν μολυνθεί ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. 

Είναι αυτονόητο ότι εάν η Αλβανία είχε κάνει τον αριθμό των εξετάσεων που έκανε η Ελλάδα, ο αριθμός των μολυσμένων στην Αλβανία δεν θα ήταν 4 αλλά 6-8 φορές υψηλότερος από ό, τι στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει 23 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, ενώ η Αλβανία μετρά 83 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, οπότε στην Ελλάδα ο αριθμός των θανάτων από το Covid-19 είναι περίπου 4 φορές χαμηλότερος από ό, τι στην Αλβανία», γράφει ο Μπερίσα στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα.

Επιπλέον, ο Μπερίσα υπογραμμίζει ότι:

 «Οι συνθήκες εξάπλωσης της λοίμωξης, αν θεωρήσουμε τον υψηλότερο βαθμό αστικοποίησης  που έχει η Ελλάδα, ήταν πολύ πιο ευνοϊκή στην Ελλάδα από ό, τι στην Αλβανία, αλλά η Ελλάδα έχει αυτά τα αποτελέσματα επειδή:


Η Ελλάδα αντιμετώπισε σε γενικές γραμμές τον κορωνοϊό, δηλαδή, έκανε μια πραγματική επιδημιολογική έρευνα και όχι ψευδή ή παραποιημένη όπως ο Ένβιν (Ράμα), διότι στην Ελλάδα η επιδημιολογική έρευνα έγινε από εμπειρογνώμονες και όχι από τον Πρωθυπουργό όπως συνέβη στην Αλβανία.

City News Albania

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr