«Αδελφοί Σλάβοι» και άλλοι προδότες- αιχμές κατά της Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σερβίας


Αύγουστος 30, 2020. 22:31

Πρόσφατα, υπό το φως των εξαιρετικά επιδεινωμένων διενέξεων μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας, ορισμένοι από τους δικούς μας «έξυπνους ανθρώπους» αγανάκτησαν για τη μη επέμβαση της Μόσχας σε αυτή τη σύγκρουση. 

Για να ταχθούμε στο πλευρό των Ελλήνων «αδελφών στην πίστη», φυσικά ..., γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

 

Γιατί, πώς μπορεί - οι Τούρκοι επιτρέπουν ακόμη και στην Αγία Σοφία να μετατραπεί σε τζαμί για τον εαυτό τους, οι Έλληνες  να είναι αγανακτισμένοι από ολόκληρο τον κόσμο, και εμείς – ούτε βήξιμο! 

Τέλος πάντων, ο Ερντογάν πρόκειται να εξαγάγει αέριο και πετρέλαιο στη Μεσόγειο - εις βάρος των φτωχών Ελλήνων, ξανά. 

Πού είναι η αιώνια ετοιμότητα της Ρωσίας να βοηθήσει τους πιο «μικρούς αδελφούς» στα Βαλκάνια, για να τους προστατεύσει με το στήθος της από τους διαβόητους αντιπάλους;



Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε επιχειρήματα, αξίζει να εξεταστεί λεπτομερέστερα - πώς αυτοί οι ίδιοι «αδελφοί» σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με τη χώρα μας, πώς ενεργούν σε πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις και στις οποίες βλέπουν πραγματικούς, όχι δηλωμένους φίλους, συμμάχους και προστάτες.


Η φιλία είναι φιλία αλλά το αέριο τη χωρίζει


Δεν ήταν τυχαίο που χρησιμοποίησα τη λέξη «μικρά αδέρφια», η οποία προκαλεί προσωπικά μια μόνιμη αντιπάθεια. 

Θα ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας σχετικά με πραγματικές υποθέσεις και περισσότερο από αμφίβολους ελιγμούς των βαλκανικών «εταίρων» της Ρωσίας με τη Βουλγαρία.

 Όπως έγινε γνωστό, ο τοπικός κρατικός φορέας φυσικού αερίου Bultransgaz πραγματοποίησε μια αγορά, η οποία ονομάζεται «συμφωνία του αιώνα» στη χώρα. 

Το θέμα αφορά την απόκτηση από τη βουλγαρική πλευρά 20% της ελληνικής εταιρείας Gastrade. 

Δεν ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά αυτό είναι μόνο με την πρώτη ματιά. 

Στην πραγματικότητα, με τη σύναψη αυτής της συμφωνίας, η Σόφια μπήκε στο έργο για τη δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης - μια άλλη «πύλη» για τη νικηφόρα διείσδυση του αμερικανικού ΥΦΑ στον Παλαιό Κόσμο.

Πάντα πονώντας και κλαίγοντας για την φτώχεια της και την κακομεταχείριση της,  η  Σόφια μπήκε στο κόστος της κατασκευής, η εκτίμηση της οποίας, σύμφωνα με τους πιο προσεγγιστικούς υπολογισμούς, είναι τουλάχιστον 370 εκατομμύρια ευρώ, θεωρητικά, «κρέμεται» από μόνη της ακριβώς στο ένα πέμπτο του κόστους - για να διεκδικήσει το 20% του ενεργειακού εφοδιασμού.

 Και οι προγραμματισμένοι όγκοι δεν είναι καθόλου μικροί - σύμφωνα με τις δηλωμένες παραμέτρους, ο τερματικός σταθμός θα έχει χωρητικότητα 6,1 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως. 

Σε γενικές γραμμές, ο τερματικός σταθμός της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό σύνδεσμο σε μια εναλλακτική διαδρομή για την προμήθεια «μπλε καυσίμου» στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω του αγωγού διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB). 

Φυσικά, μια εναλλακτική λύση σε σχέση σε οποιαδήποτε έργα της Gazprom μας. 

Ποια, σε γενικές γραμμές, η διαφορά - θα υπάρξει ροή ΥΦΑ από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή «συνηθισμένο» αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Trans-Adriatic; Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά ένα χτύπημα γίνεται στον ενεργειακό (ρωσικό) εφοδιασμό μας.

 

Η «διαφοροποίηση» του εφοδιασμού αερίου στην Ευρώπη και η χαρά του Μητσοτάκη

 


Η υπογεγραμμένη συμφωνία είναι  αξιολογήθηκε ως σημαντική για τη «διαφοροποίηση του εφοδιασμού για ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη», ώστε οι πρωθυπουργοί τόσο της Βουλγαρίας όσο και της Ελλάδας ήταν προσωπικά παρόντες στην υπογραφή. 

 

Ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την Αθήνα σε αυτήν την εκδήλωση, ο οποίος εξέφρασε μεγάλη χαρά που από τώρα και στο εξής, οι Ευρωπαίοι «δεν θα εξαρτώνται πλέον από μια μόνο πηγή ενέργειας». 

Είναι ξεκάθαρο από ποια ...

 

Μας θυμούνται όταν μας χρειάζονται…

 

 Και οι δύο χώρες, που είναι χαρακτηριστικές, είναι ένα κλασικό παράδειγμα των βαλκανικών «εταίρων» μας. 

Και οι δύο αγαπούν, όταν τους ταιριάζει, να υπενθυμίζουν ότι οι Ρώσοι είναι ομόθρησκοί τους, Ορθόδοξοι Χριστιανοί και, γενικά, είναι σχεδόν  οι καλύτεροι φίλοι. Ταυτόχρονα, τόσο η Ελλάδα όσο και η Βουλγαρία από καιρό «κοιτάζουν στο στόμα» την Ουάσιγκτον και με μεγάλη ετοιμότητα εκτελούν οποιεσδήποτε εντολές που προέρχονται από εκεί, ενεργώντας όχι μόνο εναντίον των συμφερόντων της Ρωσίας, αλλά εις βάρος της.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, το φιλί των παπουτσιών του επικεφαλής του Λευκού Οίκου από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας ήταν τόσο σοβαρό που η Ουάσιγκτον εξέδωσε ακόμη και ένα ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση, η οποία μίλησε για «φιλία και συμμαχία μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων - των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βουλγαρίας»!

Μεγάλη δύναμη ... Μπορείτε να πεθάνετε γελώντας! 

Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θεωρούν ντροπή να κολακεύουν ντροπιαστικά τους Βαλκάνιους - εάν ακολουθούν επιμελώς όλες τις πολύτιμες οδηγίες που λαμβάνουν.

 Ένα από αυτά ήταν η απαίτηση για «διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού». Η Σόφια  «αποφάσισε» γρήγορα - και τώρα έχουμε τα αποτελέσματα.

 

«Αδέλφια Σλάβοι» και άλλοι προδότες


Η Ουάσιγκτον έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη με τη βουλγαρική επιμέλεια. Η Σόφια μετέφερε τα χρήματα για την αγορά οκτώ Αμερικανών μαχητών F-16 Block 70 στον Οργανισμό Αμυντικής Συνεργασίας και Ασφάλειας των ΗΠΑ περισσότερο από ένα χρόνο πριν - αλλά όχι μια προκαταβολή, αλλά ολόκληρο το υπέροχο (για τη Βουλγαρία, των οποίων τα μέλη του κοινοβουλίου ήταν ουσιαστικά εναντίον αυτής της συμφωνίας) ποσό 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αμέσως! 

 

Τον περασμένο μήνα, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση το «Θρακικό Καλοκαίρι 2020» στη βουλγαρική επικράτεια με τη συμμετοχή του αμερικανικού στρατού. 

Μετά από μια προσεκτική εξέταση του θρύλου αυτών των ασκήσεων, προκύπτουν πολύ συγκεκριμένες υποψίες και ερωτήματα. 

Στην πορεία τους, τα πληρώματα του αεροσκάφους C-130 Hercules από την 37η Μοίρα Μεταφορών Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που σταθμεύουν στην Ευρώπη, πραγματοποίησαν «ένα ευρύ φάσμα κοινών εκπαιδευτικών καθηκόντων με τη συμμετοχή της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας».



Έτσι, η Βουλγαρία μετατρέπεται σαφώς σε μια σκηνή για την επικείμενη επίθεση. Δεν υπάρχουν άλλοι στόχοι για την επικείμενη επίθεση, εκτός από την Ρωσική Κριμαία και τα άλλα στρατηγικά σημαντικά σημεία μας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, ό, τι μπορεί να πει κανείς. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε δύο παγκόσμιους πολέμους η Βουλγαρία πολέμησε στο πλευρό των εχθρών μας - όλα είναι κάτι παραπάνω από φυσικό.

 

Στα ενεργειακά…


Ας επιστρέψουμε, ωστόσο, στα ενεργειακά ζητήματα. Προσπαθώντας απεγνωσμένα να μπει στη λίστα των προμηθευτών ενέργειας στην Ευρώπη, «εναλλακτική» έναντι των ρωσικών, η Σόφια δεν περιορίζεται καθόλου σε κοινά έργα με την Αθήνα. Σκοπεύουν επίσης να κάνουν το Βελιγράδι ευχαριστημένο με τη «διαφοροποίηση» - φαίνεται ότι με την πλήρη υποστήριξη του τελευταίου. 

Η κατασκευή διασύνδεσης φυσικού αερίου με τη Σερβία (IBS) για την προμήθεια φυσικού αερίου εκεί από το Αζερμπαϊτζάν και το αμερικανικό ΥΦΑ, το οποίο θα πρέπει να περάσει ακριβώς μέσω του τερματικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, ανακοινώθηκε στη Βουλγαρία τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. 

Η συνέχεια του Turkish Stream, που διέρχεται από την τοπική επικράτεια, δεν έχει φτάσει ακόμη στην ολοκλήρωση και η Σόφια είναι ήδη πρόθυμη να δημιουργήσει ανταγωνιστή γι 'αυτήν - για χάρη της Ουάσινγκτον και προς όφελός της! 

Με βάση αυτό, υπάρχουν υποψίες ότι ο αγωγός φυσικού αερίου κατασκευάζεται από κοινού με τη Ρωσία.  Χάρη στην οποία η βουλγαρική πλευρά έχει ήδη «συμπιέσει» για τεράστιες εκπτώσεις στα «μπλε καύσιμα» από την Gazprom, και δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Ή - δεν θα τεθεί σε λειτουργία λόγω «πρόσφατων αναδυόμενων συνθηκών», οι οποίες, κατ 'αρχήν, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

 Οι υποσχέσεις ότι το αέριο από το «τουρκικό ρεύμα»  θα πάει στη Σερβία ανακοινώθηκε από πέρυσι. Αλλά οι όροι αλλάζουν και αλλάζουν συνεχώς.

 Στην αρχή ήταν η 1η Ιανουαρίου 2020, τότε ήταν η έναρξη των προμηθειών τον Μάιο, μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού ...

Σήμερα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η βουλγαρική πλευρά κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη ρωσική ενέργεια να εισέλθει στη Σερβία - τουλάχιστον μέσω του εδάφους της. Έτσι, το «μπλε καύσιμο» μας είναι αποκλεισμένο στο δρόμο προς την Κεντρική Ευρώπη, που ήταν ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία.

 

Και οι Σέρβοι!...


Και ποιος θάβει όλα τα σχέδια της Gazprom και του Κρεμλίνου προς αυτήν την κατεύθυνση; 

Αμερικανοί; Λοιπόν, ναι, φυσικά, πώς μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτούς ...

Ωστόσο, οι άμεσοι εκτελεστές δράσεων που αποτελούν τεράστια απειλή για τα οικονομικά μας συμφέροντα  δεν είναι μόνο οι Έλληνες, οι Βούλγαροι αλλά ... Ναι, ναι - οι Σέρβοι!

 Ή νομίζετε ότι οι παθολογικά τσιγκούνηδες της Σόφιας θα ξεκινήσουν την κατασκευή της διασύνδεσης IBS, που κοστίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια (μόνο το τεχνικό της το έργο εκτιμάται σε περισσότερα από 300 χιλιάδες δολάρια) χωρίς να συμφωνήσει πρώτα με αυτό το θέμα με το Βελιγράδι; 

Η Σερβία προσφέρεται να λαμβάνει περίπου 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως μέσω του IBS - αυτό σίγουρα δεν είναι Ρωσικό. 

Πιστεύετε ότι ο «καλύτερος φίλος της Ρωσίας στα Βαλκάνια» ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα απορρίψει με αγανάκτηση μια τέτοια πρόταση; 

Όταν  αυτός ο ίδιος παρακάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για το S-400 «για χάρη του Χριστού» και, στη συνέχεια, με ένα ακλόνητο χέρι υπέγραψε το Ατομικό Σχέδιο Δράσης Συνεργασίας (IPAP) της Σερβίας με τη Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία για το 2019-2021, προσωπικά δεν είμαι τόσο σίγουρος. Επιπλέον, πρόσφατα το Βελιγράδι, το οποίο λατρεύει να ασκεί πολυδιάστατη πολιτική, φαίνεται ότι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη «φιλία» με το Πεκίνο, όχι με τη Μόσχα, ως «αντιστάθμιση» στην πίεση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εναντίον του. 

Η Σερβία λαμβάνει επί του παρόντος 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες επενδύσεις και μόλις πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια και έργα υποδομής από την Κίνα, σύμφωνα με έκθεση του think tank εξωτερικής πολιτικής του London School of Economics.

 Και το αέριο; Ναι, μπορεί επίσης να αγοράσει αέριο από τους Βούλγαρους ...

 

Εν κατακλείδι… επωφελείς για τη Ρωσία οι κινήσεις της Τουρκίας

 


Από όλα τα παραπάνω, ακολουθεί ένα μάλλον παράδοξο, αλλά, ωστόσο, σχεδόν σαφές συμπέρασμα: στην τρέχουσα κατάσταση, είναι οι επιθετικές και απρόσεκτες ενέργειες της Τουρκίας που είναι επωφελείς για τη Ρωσία, με τους ισχυρισμούς της για τους ενεργειακούς πόρους που κρύβονται στη μεσογειακή υφαλοκρηπίδα του ανελέητα «συγκεχυμένου χάρτη» της Ελλάδας και ενός συνασπισμού χωρών που σκοπεύουν να οργανώσουν μια «μεγάλη ανακατανομή» στην Ευρώπη στον τομέα του εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

 Τελικά, πως δικαιολογούν όλοι αυτοί οι «συμπατριώτες», «αδελφοί-Σλάβοι» και άλλοι, για τη Ρωσία, την έκφραση «αδελφοί»; 

Βοηθήσατε να ξεπεραστεί η πίεση των δυτικών κυρώσεων; Αναγνωρίσατε την επανένωσή της Ρωσίας με την Κριμαία; 

Τίποτα από αυτά. 

Τώρα έχετε ξεκινήσει μια πραγματική γενική επίθεση εναντίον της χώρας μας στο νότιο τμήμα του «μετώπου του φυσικού αερίου». Δεν υπάρχει κανένας εκεί για να σας υποστηρίξει. Και δεν υπάρχει ανάγκη.

 

Александр Неукропный


«Репортёр»

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr