Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο»!


Αύγουστος 25, 2020. 22:47

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas, πήγε σήμερα πρώτα στην Ελλάδα για να μειώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, στη συνέχεια ήρθε στην Τουρκία.


Ο Μάας είχε τονίσει από την Ελλάδα ότι ήταν στο πλευρό της, εναντίον της Τουρκίας.

Στη συνέχεια, ήρθε στην Τουρκία, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ορισμένες χώρες  δεν πρέπει να θέτουν τον εαυτό τους  σε κίνδυνο με την παρουσία τους, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα υπερασπισθεί τα δικαιώματά της και κανείς δεν μπορεί να της πει να μην κάνει γεώτρηση ή ότι κάνει λάθος βήματα. «Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο χωρίς δισταγμό», είπε.

Ο Τσαβούσογλου και ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μάας πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Επισημαίνοντας ότι ο κύριος σκοπός της επίσκεψης του Μάας ήταν να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ορισμένα περιφερειακά ζητήματα όπως η Λιβύη και οι διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των προξενικών θεμάτων, συμπεριελήφθησαν στην ατζέντα.

Ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος συνεχίζουν για πολύ καιρό τις αποκλειστικές και μονόπλευρες δραστηριότητές τους στην Ανατολική Μεσόγειο με τη μαξιμαλιστική τους θέση. 

«Επομένως, δεν είμαστε εμείς που αυξάνουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι η Ελλάδα, είναι η ελληνική Κύπρος». 

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι το τελευταίο παράδειγμα ήταν οι ναυτικές ασκήσεις που έκανε η Ελλάδα χθες στην περιοχή.

ortadogugazetesi.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr