Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

Αίγυπτος: Έκνομη η παραχώρηση του λιμανιού της Μισράτα στους Τούρκους

Αύγουστος 20, 2020. 21:48

«Την Τρίτη, πηγή της αιγυπτιακής κυβέρνησης εξέφρασε την έκπληξή της,  για τις αναφορές ότι η πόλη Μισράτα είχε μετατραπεί σε τουρκική στρατιωτική βάση, μετά την επίσκεψη των υπουργών Άμυνας του Κατάρ και της Τουρκίας στην Τρίπολη», γράφει αραβικό δημοσίευμα.


Το πρακτορείο ειδήσεων «Asharq Al-Awsat», ανέφερε ότι η ανώνυμη πηγή ανέφερε ότι οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με αυτό είναι μια απόκλιση από τη λογική στην οποία βασίστηκε η ‘Συμφωνία Σκιράτ’, η εντολή που απορρέει από αυτήν, και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πρόσθεσε ότι «αποτελεί κίνδυνο για το μέλλον του λαού της Λιβύης ο οποίος αγωνίστηκε για  την ανεξαρτησία του και το όραμα για  ένα μέλλον  ευημερίας, στο οποίο ο πλούτος της Λιβύης  θα χρησιμοποιείται προς όφελος των μελλοντικών γενεών της και όχι των συμφερόντων άλλων χωρών και λαών».

Ανέφερε, επίσης,  ότι ο Αλ Σάρατζ συμφώνησε με την παρουσία  στρατιωτών από την Τουρκία και το Κατάρ Τούρκων στις περιοχές ελέγχου τους, μετά από συνομιλίες στην Τρίπολη με τους δύο υπουργούς, τον Μοχάμεντ αλ Αττίγια και τον Χαλουσί Ακάρ.

 

 Ο  Χαλίφα Χαφτάρ  απορρίπτει την ‘αποστρατικοποίηση’ της Σύρτης

 

Τουρκική φρεγάτα στο λιμάνι αλ Κουμς- φωτό Haber Turk

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός  Αχμέτ αλ Μισμάρι, αρνήθηκε τη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης  ζώνη στην πόλη Σύρτη (όπως ανέφεραν αμερικανικές πηγές).

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ελέγχουν τώρα τα λιμάνια της Μισράτα, του Αλ Κουμς και της Τρίπολης.

Ο Αλ Μισμάρι ανέφερε επίσης ότι το Κατάρ  χρηματοδοτεί τις τουρκικές δυνάμεις που υπάρχουν στην λιβυκή επικράτεια. 

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr