«Κομβόι» ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών στη Συρία προκαλεί ερωτηματικά


Αύγουστος 26, 2020. 21:59

Επτά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη κατευθύνθηκαν συγχρόνως προς τη Συρία, αποτελούμενα ένα πραγματικά εναέριο κομβόι.


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έστειλε ένα ολόκληρο κομβόι αεροσκαφών Il-76 στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία.

Η αποστολή δημιούργησε ερωτήματα στους Ρώσους εμπειρογνώμονες που εικάζουν για την παράδοση μιας μεγάλης παρτίδας άγνωστων οπλικών συστημάτων στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι απόψεις  ότι το φορτίο πιθανόν προορίζεται για τη Λιβύη.



Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί απογειώσεις από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ προς τη Λιβύη.

 «Μια μεγάλη ομάδα μεταγωγικών αεροσκαφών  Il-76 (7 στον αριθμό) απογειώθηκαν, απόψε,  από το αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι για τη  Συρία. Εδώ και πολύ καιρό δεν είχε παρουσιαστεί τέτοια κίνηση. Μένει να δούμε που θα μεταβούν στη συνέχεια», ανέφερε στο Telegram ο Ρώσος που υπογράφει ως «Σημειώσεις του Κυνηγού», που παρακολουθεί  τις εναέριες κινήσεις στη Ρωσία.


Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές,  θωρακισμένα οχήματα και ο εξοπλισμός αεροπορικής άμυνας ενδέχεται να βρίσκονται επί των  στρατιωτικού αεροσκάφους Il-76, υπό την προϋπόθεση ότι τα αεροσκάφη αποστέλλονται στην Αραβική Δημοκρατία, ωστόσο, μέχρι την τρέχουσα ώρα, δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις ούτε από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ούτε η  Δαμασκός ανέφερε σχετικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr