Συγγενείς αγνοουμένων Σέρβων και Αλβανών σε διαμαρτυρία στην Πρίστινα


Αύγουστος 26, 2020. 08:58

Το Κέντρο Πληροφοριών για τους Αγνοούμενους (της Πρίστινα) και η Κοινοπολιτεία των Οικογενειών των Αγνοουμένων «Θύματα του Κοσσυφοπεδίου» (του Βελιγραδίου) πραγματοποίησαν κοινή δράση μπροστά από τη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, όπως αναφέρει η Kosovo Online.


Οι συμμετέχοντες στη δράση - Σέρβοι και Αλβανοί, υπενθύμισαν ότι πριν από είκοσι χρόνια 1600 άνθρωποι εξαφανίστηκαν στην περιοχή, η τύχη των οποίων είναι άγνωστη μέχρι σήμερα.

Εκπρόσωποι των δύο οργανώσεων, κατέθεσαν λουλούδια στο Μνημείο των Αγνοουμένων μπροστά από τη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου.

« Τα μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων δεν έλαβαν πληροφορίες σχετικά με το αν θα γινόταν τίποτα σχετικά με το θέμα τους μετά την τελευταία συνάντηση των αντιπροσωπειών του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας στις Βρυξέλλες, η οποία υποτίθεται ότι θα συζητούσε το πρόβλημα», δήλωσε ο Μπάραμ Σερκίνη, εκπρόσωπος της οργάνωσης της Πρίστινα.

 «Δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει μέχρι στιγμής, εκτός από το ότι είπαν ότι θα ήταν το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη. Ταυτόχρονα, ο νόμος για τους αγνοούμενους βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι και απαιτείται πολιτική βούληση για την επίλυση αυτού του ζητήματος».

Με τη σειρά του, η Νατάσα Σκεπάνοβιτς από την οργάνωση του Βελιγραδίου σημείωσε ότι οι συγγενείς θα μπορούσαν να αρχίσουν να αναζητούν μόνοι τους τα αγαπημένα τους άτομα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, σε κάθε περίπτωση, χρειάζονται τη βοήθεια των κυβερνήσεων Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.

«Κοινός παρονομαστής μας είναι η θλίψη και ο πόνος, και ο αγώνας μας είναι δύσκολος, εδώ και πολλά χρόνια» , σημείωσε η Σκεπάνοβιτς. 

«Γνωρίζουμε το γεγονός ότι δεν μπορούμε μόνοι μας να βρούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα,  γι' αυτό ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να ασκήσουμε πίεση σε όλους τους συμμετέχοντες, σε όλα τα διεθνή και τοπικά ιδρύματα και οργανισμούς. Όλοι όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα πρέπει να κατονομάζονται με το όνομα και το επώνυμό τους, να προσαχθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει».

Παρόμοια δράση θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 27 Αυγούστου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr