Λιβύη: Συνάντηση του υπουργού Άμυνας της Ιταλίας με τον αλ Σάρατζ- τι είπαν

Αύγουστος 5, 2020. 18:10

Τρίπολη.

Σε συνάντηση με ιταλική στρατιωτική αντιπροσωπεία, ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου, Φαγιέζ αλ Σάρατζ [Fayez Al-Sarraj], έκανε γνωστό ότι κάθε εκεχειρία πρέπει να διασφαλίσει ότι ο επιτιθέμενος δεν θα παραμείνει σε θέση που  θα επιτρέπει την απειλή μιας νέας επίθεσης.


Στη συνάντησή του με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας Λορέντζο Γκουερίνι [Lorenzo Guerrini], ο οποίος επισκέπτεται την πρωτεύουσα, τόνισε την επείγουσα ανάγκη για επιστροφή στην παραγωγή πετρελαίου υπό την επίβλεψη της Λιβυκής Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου.


Ο Γκουερίνι αναφέρθηκε στη σημασία της επιστροφής στην πολιτική διαδικασία, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου και την επίτευξη μόνιμης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.


Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας συζήτησε για το ζήτημα της επιστροφής των ιταλικών εταιρειών, καθώς και τα θέματα ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας στους τομείς των ναρκοπεδίων και της παγίδευσης βομβών, καθώς και τη δημιουργία προγραμμάτων εκπαίδευσης και υποδοχής Λίβυων σπουδαστών σε ιταλικά στρατιωτικά κολέγια, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου και  πληροφοριών της κυβέρνησης της Τρίπολης [Al-Wefaq].


Η αντιπροσωπεία του Ιταλού του υπουργού Άμυνας περιελάμβανε τον Πρέσβη της Ιταλίας, τον Αρχηγό της Διοίκησης Προσωπικού Άμυνας, τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Ασφάλειας, τον Διοικητή Επιχειρήσεων του Υπουργείου, τον Πληρεξούσιο Υπουργό Μάσιμο Μαρότι [Massimo Marotti] και τον επικεφαλής του Γραφείου Στρατιωτικής Πολιτικής.


Από τη Λιβύη, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου  Αχμέτ Μαϊτίκ [Ahmed  Maiteeq], ο Υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Σιάλα [Mohamed Siala], ο Υφυπουργός του Υπουργείου Άμυνας, Σαλαχουντίν αλ Ναμρούς  [Salahuddin Al-Namroosh], ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών και ο αναπληρωτής διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει η «Libya al Ahrar.tv».

Η «Libya24.tv» σημειώνει ότι δεν δόθηκε στη δημοσιότητα η πλήρης ατζέντα της συνάντησης των δύο πλευρών. Μάλιστα, το ίδιο σημειώνει και το ιταλικό ειδησεογραφικό «adnki.net»

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr