Ο Τούρκος ΥΠΕΞ με τον ομόλογό του της Μάλτας θα επισκεφθούν τη Λιβύη

Αύγουστος 6, 2020. 13:21

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μαζί με τον ομόλογό του από τη Μάλτα, Ευαρίστ Μπαρτόλο, θα αναχωρήσουν σήμερα από τη Μάλτα για τη Λιβύη.


Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Τσαβούσογλου και ο Μπαρτόλο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη εργασίας στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν «θέματα στην κοινή ατζέντα των τριών χωρών».

Χθες, ο Τούρκος επικεφαλής διπλωμάτης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Μάλτα, όπου συζητήθηκαν διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα, γράφει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Η Τουρκία, υποστηρίζει στρατιωτικά την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη,  ο Τσαβούσογλου στη Μάλτα δήλωσε ότι η επιβολή εμπάργκο στη Λιβύη είναι αναποτελεσματική και επιλεκτική, καθώς αποτυγχάνει να κόψει τη μεταφορά όπλων από τη Ρωσία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ απέφυγε, επιμελώς, να αναφέρει τη μεταφορά  Τούρκων στρατιωτικών και  χιλιάδων μισθοφόρων που πληρώνονται από την Τουρκία, στη Λιβύη, καθώς και τον εξοπλισμό τους με τουρκικά όπλα.

Όπως έχει επισημανθεί η Μάλτα έχει ταχθεί στο πλευρό της Τουρκίας σε σχέση με τις εξελίξεις στη Λιβύη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr