Ο Ερντογάν ζητά ‘αεροπλανοφόρο’ από την αμυντική βιομηχανία

Αύγουστος 23, 2020. 21:09

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρακολούθησε την Τελετή Παράδοσης Νέων Ναυτικών Συστημάτων. 

Εκτός από τον Πρόεδρο Ερντογάν, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραϊσμαλογλου, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιασάρ Γκιούλερ, Πρόεδρο της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας  Ισμαήλ Ντεμίρ  και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ναυπηγείου Ντεσάν, Τζένκ Καπτάνογλου.


Στη διάρκεια της  ομιλία του στην τελετή, ο  Ερντογάν έδωσε το μήνυμα «Τώρα καλώ τους ηγέτες της βιομηχανίας μας. Ας φτιάξουμε αεροπλανοφόρο».

 

Αναφέρθηκε στις πολλές επιτυχίες της χώρας του:

" Πολλές επιτυχίες που έχουμε επιτύχει εντός και εκτός των συνόρων μας κατά την πρόσφατη περίοδο προέρχονται από την επιτυχία στον αμυντικό μας κλάδο. Η τεχνολογική ανεξαρτησία έχει γίνει πιο πολύτιμη από ποτέ. Η αμυντική βιομηχανία δεν είναι ένας τομέας που μπορεί να σταματήσει, πρέπει να παράγουμε συνεχώς νέα και εξελισσόμενα.

  Κάθε ένα από τα ιδρύματα  της αμυντικής βιομηχανίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μας παρέχει μια ασφαλέστερη ματιά στο μέλλον μας. Η Τουρκία είναι πιο έμπειρη στη μέση της γεωγραφίας της έντασης. Μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο αν είμαστε ισχυροί σε μια τέτοια περιοχή».

Ο πρόεδρος Ερντογάν συνέχισε:

«Εκείνοι που ενοχλούνται από αυτόν τον πληθυσμό και τη δύναμη της χώρας μας τώρα κρύβονται. Τολμούν να χρησιμοποιήσουν κάθε είδους μεθόδους που δεν χρειάζεται καν να τις κρύψουν.

 Φαίνεται ότι όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τα μαθήματα που έχουν πάρει στο παρελθόν, έθεσαν τα βλέμματά τους στο 2023.

Το έθνος μας θα δώσει το απαραίτητο μάθημα στα φασιστικά μυαλά τόσο εντός όσο και εκτός το 2023.

Δεν έχουμε αναγνωρίσει καμία δύναμη πάνω από την εθνική βούληση μέχρι τώρα.

Θα συνεχίσουμε στο δρόμο μας, νικώντας κάθε επίθεση κατά του δημοκρατικού κράτους δικαίου της Τουρκίας», είπε.


Έκκληση για αεροπλανοφόρο


«Η Τουρκία είναι μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορεί να σχεδιάσει και να παράγει τα δικά της πολεμικά πλοία» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

"Τα όπλα των θαλάσσιων σκαφών μας παράγονται επίσης με τοπικά και εθνικά μέσα. Δουλεύουμε και παράγουμε με τη συνείδηση ότι δεν έχουμε ούτε στιγμή να χάσουμε.

 

Τώρα καλώ τους ηγέτες της βιομηχανίας μας. Ας φτιάξουμε αεροπλανοφόρο. "Χρειαζόμαστε αποτροπή στις θάλασσες", είπε τονίζοντας τη φράση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr