Ουρά έξι χιλιομέτρων στην Κακαβιά- Αναμονή για είσοδο στην Ελλάδα


Αύγουστος 12, 2020. 20:58

Τίρανα.

Αλβανοί μετανάστες που είχαν έρθει για  καλοκαιρινές διακοπές, επιστρέφουν μαζικά στο ελληνικό κράτος. Αυτό φαίνεται από τις μεγάλες ουρές που έχουν δημιουργηθεί στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς από τις πρώτες πρωινές ώρες. 


Η ουρά των οχημάτων που περιμένουν στη σειρά έχει φτάσει τα 6 χιλιόμετρα.

Ο δημοσιογράφος  από το Αργυροκάστρα, ο Πύρρο Νάσε, αναφέρει ότι οι Αλβανοί πολίτες περιμένουν ώρες για να πάρουν τη βεβαίωση για το Covid-19.

 Το γειτονικό κράτος έχει καταστήσει υποχρεωτική την προσκόμιση της ένδειξης για τον κορωνοϊό για Αλβανούς και ξένους πολίτες με άδεια διαμονής στην Ελλάδα καθώς και τους ανθρώπους της μειονότητας που έχουν τη σχετική κάρτα.


«Όπως φαίνεται στην εικόνα, οι πολίτες δεν σέβονται τη φυσική απόσταση καθώς περιμένουν στα γκισέ, ενώ μερικοί από αυτούς δεν έχουν μάσκες, διακινδυνεύοντας την εξάπλωση της πανδημίας. Αλλά οι υπάλληλοι της ελληνικής πλευράς έχουν παραλύσει το έργο λόγω της υψηλής έντασης της κίνησης, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν τη μαζική είσοδο».

 


Μία πολίτης που βρίσκεται στο τελωνείο της Κακαβιάς, η Irena Lame λέει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και ότι η εργασία πρέπει να συντονιστεί επειδή περιμένουν επί πολλές ώρες σε θερμοκρασία 38 βαθμών Κελσίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα σημεία διέλευσης στην Κακαβιά και στην Κρυσταλλοπηγή λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι κλειστά από τις 22:00 έως τις 06:00 από τις 6 Αυγούστου στην είσοδο και την έξοδο της Ελλάδας. 

Shqiptarja.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr